spot_img
Acasăoameni noiSĂRBĂTOARE NEACCEPTATĂ - Plenul Senatului a respins proiectul de lege privind Ziua...

SĂRBĂTOARE NEACCEPTATĂ – Plenul Senatului a respins proiectul de lege privind Ziua Maghiarilor din România

spot_img

DISTRIBUIȚI

SĂRBĂTOARE NEACCEPTATĂ Senatul a respins, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă a UDMR care prevede ca ziua de 15 martie să fie consacrată ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, iar angajaţii maghiari să primească o zi liberă pentru a participa la manifestări.

Inițial, proiectul prin care 15 martie a fost declarată Ziua Maghiarilor din România primea aviz pozitiv în Senat, în aceeași zi în care UDMR a negociat atât cu tabăra lui Sorin Grindeanu, cât și cu cea a lui Liviu Dragnea, în legătură cu modul în care se va poziționa UDMR miercuri, când va fi votată moțiunea de cenzură. Acest lucru se întâmpla în luna iunie, când Grindeanu a pierdut susținerea partidului și a fost dat jos de PSD prin moțiune.

Între timp, negocierile dintre cele două partide asu eșuat, iar UDMR a anunțat că nu va mai vota moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu. În urma deciziei, toate proiectele negociate cu UDMR au fost retrase de pe ordinea de zi a Parlamentului. Senatorul Tanczos Barna a declarat că, în privința moțiunii, Uniunea nu mai are niciun motiv să se implice în lupta internă din PSD.

Ulterior, proiectul a fost amânat la vot și ulterior, retrimis la comisie.

Proiectul de lege prin care 15 martie să fie declarată Ziua Maghiarilor din România a fost depus în Parlament chiar pe 15 martie 2017. În expunerea de motive a inițiativei semnate de 30 de parlamentari se precizează că data de 15 martie amintește de idealurile revoluției pașoptiste, care „a unit intelectualitatea maghiară cu cea europeană și i-a adus alături și pe gânditorii și erudiții români din acele vremuri”, amintindu-i pe Gheorghe Barițiu și Nicolae Bălcescu.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA