spot_img
AcasăActualitateSĂRBĂTOARE: ARHANGHELII MIHAIL ȘI GAVRIIL - Mesaj emoționant al inspectorului șef al...

SĂRBĂTOARE: ARHANGHELII MIHAIL ȘI GAVRIIL – Mesaj emoționant al inspectorului șef al Jandarmeriei Maramureș

DISTRIBUIȚI

Sărbătoarea închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, conducătorii oştilor cereşti simbolizează lupta pentru dreptate şi un model spiritual pentru toţi jandarmii. Pornind de la aceste simboluri, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil sunt patronii spirituali ai Armei.
Cu această ocazie, într-un cadru restrâns, cu respectarea normelor de protecție sanitară, preotul militar Achim Daniel, a oficiat slujba religoasă rostind către jandarmii maramureșeni următoarele:

,,Acum, cu prilejul sărbătoririi Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, patronii spirituali ai Jandarmeriei Române se cuvine să aducem mulțumire pentru toate binecuvântările revărsate asupra noastră. Dintotdeauna oștirea română a fost creștină, iar rolul bisericii și al preoților militari în instituția Jandarmeriei este acela de a contribui, prin toate mijloacele spirituale, la ridicarea moralului militarilor pentru îndeplinirea misiunilor.
Țara chiar are nevoie de inimile voastre. Să fiți mereu pe pace. Rămâneți oameni de curaj. Împreună uniți, militari și preoți ai Jandarmeriei Române: Servim Patria!

De asemenea, inspectorul şef, domnul colonel Florișteanu Petru Marcel, în numele comenzii unităţii şi a întregului efectiv, a transmis un mesaj privind marcarea acestui moment:

,,8 noiembrie este o zi deosebit de importantă pentru noi, Ziua patronilor spirituali ai Armei, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. În deviza Jandarmeriei Române „Lex et ordo”, găsim evidente similitudini ale trăsăturilor Arhanghelilor. Mihail este „legea” – apărând-o cu sabia focului, simbol al mâniei divine, iar Gavriil este „ordinea” – firescul, bunătatea, pacea. Întreaga activitate a jandarmilor se desfășoară pe aceste coordonate: asprimea – când este nevoie de a pedepsi pe cei ce încalcă legea și libertatea semenului și bunătate – atunci când îndrumă și apără cetățenii și bunurile lor. Fiind o instituție cu responsabilitate în asigurarea, restabilirea, menținerea ordinii publice și a siguranței naționale, Jandarmeria Română contribuie și la promovarea iubirii față de patrie și popor, la păstrarea valorilor noastre spirituale și materiale. Avem convingerea că Jandarmeria Română se va afla întotdeauna în slujba patriei, în folosul cetățenilor, apărând legea dreptății și demnitatea persoanei. În această zi specială pentru noi, cerem Domnului nostru Iisus Hristos, pentru rugăciunile Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii spirituali ai Jandarmeriei Române, să dăruiască tuturor jandarmilor români mult ajutor în misiunile și activitățile pe care au datoria să le îndeplinească spre binele societății noastre.

Astăzi, cu acest prilej de sărbătoare, transmitem urări de sănătate şi un călduros „La mulţi ani” colegilor noştri care îşi serbează ziua onomastică, precum şi tuturor maramureşenilor care poartă numele Sfinţilor Arhangheli!

 

Comunicat de presă IJJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA