AcasăMARAMURESUL ISTORICSarasău: 65.000 pachete cu ţigări în valoare de 128.000 de euro, confiscate...

Sarasău: 65.000 pachete cu ţigări în valoare de 128.000 de euro, confiscate la frontiera cu Ucraina (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 65.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 128.000 de euro, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară pentru a le comercializa pe piaţa neagră de desfacere din România. Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Doi cetăţeni, unul român şi altul ucrainean, sunt cercetaţi pentru contrabandă, o autoutilitară a fost indisponibilizată, întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar cercetările continuă.

Sarasău – Sighet

Azi dimineață, la nivelul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi Sarasău, judeţul Maramureş, s-au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 1.00, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care treceau prin apa râului Tisa, din Ucraina în România, transportând colete voluminoase în spate şi se îndreptau spre o autoutilitară  care staţiona în imediata apropiere a D.N. 19, la intrarea în localitatea Sighetu Marmaţiei. Drept urmare, lucrătorii noștri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză şi au blocat autoutilitara în care se afla conducătorul auto. Persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor, au abandonat coletele şi au sărit în apa râului Tisa, trecând înot pe malul ucrainean. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz în vederea reţinerii persoanelor care s-au întors în Ucraina, precum şi a cercetării în comun a evenimentului.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea conducătorului auto, identificat ulterior ca fiind Vasile. C, în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş. În autoutilitara în care se afla acesta, au fost descoperite 45 de colete cu ţigări, iar la cercetarea terenului, lucrătorii noştri au mai descoperit alte 55 de colete asemănătoare. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii şoferului împreună cu autoutilitara şi cele 100 de colete la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. La sediul sectorului, în urma inventarierii coletelor s-a constatat că este vorba de 110 baxuri ce conţin 55.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 483.000 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara folosită la activitatea infracţională, înmatriculată în Marea Britanie, a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor. În continuare, se fac verificări în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate la activitatea de contrabandă şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Sighet – Rona de Sus

Ieri, 26 august 2014, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sighetu Marmaţiei au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a unor persoane observate în timp ce transportau mai multe colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Rona de Sus, jud. Maramureş. Şi de această dată, persoanele în cauză au abandonat coletele şi au fugit, fapt pentru care lucrătorii noştri au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unei persoane de sex masculin, V. Vaseli de 28 de ani, cetăţean ucrainean. Totodată, la faţa locului, lucrătorii noştri au descoperit 12 colete care conţineau 5.998 pachete ţigări de provenienţă ucraineană. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 53.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Sarasău

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sarasău, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit 4.500 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.   Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării activităţii infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA