spot_img
AcasăActualitatePoliticSĂPTĂMÂNA Z PENTRU ROMÂNIA - Convocarea noului Parlament și desemnarea premierului

SĂPTĂMÂNA Z PENTRU ROMÂNIA – Convocarea noului Parlament și desemnarea premierului

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi, 20 decembrie, noul Parlament, urmând ca în zilele următoare să aibă loc consultări cu partidele politice pentru desemnarea noului premier. Luni, 19 decembrie, este ultima zi din mandatul parlamentarilor aleşi în urmă cu 4 ani.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor s-a reunit pentru a marca finalul mandatului, dar şi pentru a lua act de demisia liderului PSD Liviu Dragnea din Parlament, gest pe care acesta l-a făcut cu scopul de a nu beneficia de pensie specială, arată Mediafax. Florin Iordache, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat că şedinţa din data de 19 decembrie va fi ultima din acest mandat, iar scopul este de a lăsa ”lucrurile în ordine pentru următorul Parlament”.

În paralel, Centrul de primire pentru deputaţii nou aleşi (legislatura 2016 – 2020) s-a deschis luni, 19 decembrie, la ora 10.00. Acesta va funcţiona în fiecare zi, până la finalizarea procedurilor legale. În această perioadă, deputaţii vor îndeplini toate formalităţile necesare preluării mandatului de parlamentar: completarea şi depunerea fişei deputatului, a declaraţiei pe propria răspundere privind calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii, dacă este cazul, precum şi un Curriculum Vitae. Totodată, conform Legii 176/2010, deputaţii pot depune declaraţiile de avere şi interese, termenul fiind însă de 30 de zile din momentul validării. De asemenea, aceştia vor completa o fişă pentru evidenţa unitară a deputaţilor în viitoarea legislatură şi vor primi informaţiile necesare despre structurile instituţiei şi atribuţiile specifice ale fiecăreia, pentru a putea beneficia de suportul necesar îndeplinirii mandatului de parlamentar.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a convocat noul Parlament, după care va chema partidele care au intrat în Legislativ la consultări pentru formarea noului guvern.

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA