spot_img
AcasăEvenimentSĂPTĂMÂNA ALTFEL LA ULMENI - Alegeri greşite – consecinţe grave. Ce au...

SĂPTĂMÂNA ALTFEL LA ULMENI – Alegeri greşite – consecinţe grave. Ce au învățat elevii de la Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” de la polițiști

DISTRIBUIȚI

SĂPTĂMÂNA ALTFEL LA ULMENI  Fără ezitări, partenerii noştri – poliţiştii, au răspus invitaţiei de a ne fi alături într-o zi din Săptămâna Altfel. Lecţiile preventive sunt şi necesare şi utile, mai ales în rândul tinerilor. Nu este un secret faptul că vârsta adolescenţei este plină de tentaţii, de contradicţii, de dorinţe de a fi cool. Iar Săptămâna Altfel reprezintă pentru noi, profesorii, o perioadă în care le putem facilita întâlnirea cu diferiţi specialişti, care să le clarifice orice curiozitate sau semne de întrebare din diferite domenii.

Timp de o zi, locul de la catedră al profesorilor de la Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” din Ulmeni a fost preluat de poliţişti. Practic oamenii legii au răspuns invitaţiei doamnei director, Anca Crina Rus, şi a consilierului şcolar Raluca Bodone, care şi-au dorit ca elevii să beneficieze de informaţii care să-i ajute să facă cele mai potrivite alegeri în situaţii de cumpănă, să-i conştientizeze cu privire la consecinţele comportamentului de tip bullying.

Sfaturile transmise de către poliţiştii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş şi de cei din Ulmeni, dar şi prezentarea unor cazuri, i-au conştientizat pe copii cu privire la modalitatea în care trebuie să reacționeze în anumite situații, astfel încât să evite să devină victime sau autori ai unor fapte penale.

Elevii au aflat despre răspunderea penală a minorilor, despre consecinţele consumului de alcool şi substanţe interzise, despre hărţuire, ameninţare, bullying dar şi despre pericolele din mediul online. Prin intermediul unui film au fost prezentate exemple clare ale unor adolescenţi ajunşi dincolo de gratii din cauza anturajului nepotrivit în care au intrat.

La finalul întâlnirii, elevii au fost sfătuiţi să apeleze la poliţişti ori de câte ori consideră că sunt victime sau se află în situaţii periculoase.

Comunicat de presă Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu”

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA