Acasăsinucidere maramuresȘANSĂ - Cel mai greu om din lume care cântărește 450 de...

ȘANSĂ – Cel mai greu om din lume care cântărește 450 de kg va fi operat

DISTRIBUIȚI

El va fi transportat de şapte persoane care folosesc o targă special concepută pentru această operaţie. Cel mai greu om din lume, care are uimitoarea greutate de 435 kg, va fi supus unei operaţii chirurgicale de bypass gastric pentru a putea ulterior slăbi şi astfel să trăiască o viaţă normală.

O echipă formată din şapte persoane a ajutat la ridicarea lui Andres Moreno din pat, pe o targă specială consolidată, pentru a fi apoi transportat de la casa sa din oraşul Obregon la un spital din Guadalajara. În vârstă de 37 de ani, el a rămas legat de pat în ultimii ani, datorită greutăţii dar şi din pricina faptului că suferă de o varietate de boli grave, urmare a obezităţii morbide cu care a fost diagnosticat.

Medicii vor extirpa o bună parte din stomacul lui Moreno, în jurul valorii de 70%, într-o unitate specială de baypass gastric din Mexic, respectiv în Spitalul Arboledas. Procedura se utilizează pentru pacienţii care suferă de obezitate morbidă, fiind urmată după intervenţia chirugicală de reducerea cantităţilor de mâncare la fiecare masă şi reducerea numărului de calorii din alimente, pentru ca pacientul să piardă ulterior din greutate.

Chirurgul Jose Castañeda a recunoscut că greutatea pacientului a prezentat chiar o dificultate din punct de vedere al echipamentului, pentru că masa de operaţie trebui să poată să susţină o astfel de greutate.

Cu doar câteva ore înainte de a ajunge pe masa de operaţie, Moreno a fost optimist cu privire la şansele sale şi plin de speranţă pentru o „a doua şansă”, la o viaţă normală. „Am început o călătorie care trebuie să mă ducă într-o nouă fază a vieţii, un nou capitol şi sper la o viaţă nouă cu totul diferită şi departe de închisoarea propriului meu corp” a mărturisit el într-un interviu pentru Fox News Latino.

Moreno a spus că a fost întotdeauna mare la propriu. El a avut la naştere o greutate de 5,9 kg iar la vârsta de zece ani depăşise deja 120 de kg. Prin comparaţie, un băiat sănătos în vârstă de zece ani, are de obicei o greutate cuprinsă între 25 şi 45 de kilograme.

Singura dorinţă a lui Moreno este acum să depăşească intervenţia chirurgicală pentru a deveni „cineva cu un corp normal”. Directorul spitalului unde va avea loc operaţia, Judith Tavares, a adăugat: „Andres este ca un vas care a suferit mai multe lovituri şi nu ştim în ce moment se poate distruge”.

Moreno este al doilea mexican care pretinde titlul de cel mai gras om din lume, după cel acordat de Guinness World Record lui Manuel Uribe, în anul 2006. Acesta avea uriaşa greutate de 560 kg şi nu se mai putea ridica din pat încă din anul 2002. De altfel el a şi murit în oraşul natal la vârsta de 48 de ani, având în momentul morţii o greutate de 394 de kilograme.

Sursa ro.blastingnews.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA