spot_img
AcasăLifestyleSănatateSĂNĂTATEA NOASTRĂ ÎNAINTE DE TOATE - Peste 75% din medicii de familie...

SĂNĂTATEA NOASTRĂ ÎNAINTE DE TOATE – Peste 75% din medicii de familie au semnat prelungirea contractelor cu casele de asigurări

DISTRIBUIȚI

Peste 75% din medicii de familie au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate, iar perioada de semnare a acestor documente s-a încheiat.

Cei care nu au semnat actele adiţionale pot intra în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în baza unor contracte cu durata determinată, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

CNAS a mai anunţat că perioada de semnare a actelor adiţionale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate s-a încheiat.

Furnizorii de servicii medicale care nu au semnat actele adiţionale vor putea intra în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în baza unor contracte cu durata determinată (până la 31 martie a.c.) ce vor putea fi încheiate la o dată anunţată ulterior de casele de asigurări de sănătate, precizează CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate mai spune că asiguraţii cu urgenţe medico-chirurgicale, precum şi cu 59 de afecţiuni (între care se numără afecţiunile oncologice, diabetul, hepatita cronică, astmul bronşic, dar şi afecţiunile copilului cu vârsta sub un an) se pot prezenta la consultaţie direct la medicul specialist, fără a fi necesar bilet de trimitere.

La rândul lor, organizaţiile medicilor de familie spun că în urma presiunilor făcute de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi de casele subordonate circa 65% din medicii de familie din întreaga ţară au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate.

“Având în vedere situaţia creată la protestul naţional al medicilor de familie pentru nesemnarea actelor adiţionale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate, SNMF şi FNPMF solicită funcţionarilor publici din CNAS şi MS, care încasează şi gestionează banii asiguraţilor, maximă responsabilitate faţă de medicii din România şi faţă de pacienţii pe care aceştia îi au în îngrijire.

Atât medicii, cât şi pacienţii fiind plătitori de sume consistente către sistemul de sănătate şi deci, beneficiari de drepturi. Şi medicii sunt pacienţi!

Faptul că medicii sunt supuşi presiunilor nu înseamnă, din păcate, că problemele sistemului s-au rezolvat, ci ca sunt doar temporar ascunse cu vorbe”, arată organizaţiile medicilor de familie, într-un comunicat de presă transmis joi.

Medicii spun că responsabilitatea CNAS trebuie să se materializeze în primul rând printr-un contract asigurat-asigurator – cu drepturi, obligaţii şi eventuale sancţiuni.

“Pentru medicii de familie, respectarea drepturilor pacienţilor care i-au ales reprezintă o preocupare permanentă.

De aceea, precizăm că în relaţia cu asiguraţii plătitori, CNAS şi casele subordonate acestora au datoria de a asigura, potrivit legislaţiei in vigoare, din prima zi de îmbolnăvire sau de la data accidentului şi până la vindecare, nu doar în zilele în care se asigură plafon pentru analize, sau doar în judeţele unde există resurse umane pentru acoperirea serviciilor la care au dreptul să acceadă”, mai afirmă medicii.

sursa info News

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA