spot_img
AcasăActualitateSocialSĂNĂTATE - Se reia campania de imunizare cu vaccinul hexavalent

SĂNĂTATE – Se reia campania de imunizare cu vaccinul hexavalent

DISTRIBUIȚI

Criza de vaccinuri pentru copii cu care s-a confruntat în ultima jumătate de an Maramureşul este pe cale să se sfârşească. Până la finele acestei săptămâni în cabinetele medicilor de familie vor ajunge dozele necesare pentru imunizarea celor mici.

„Miercuri, 27 ianuarie maşina a plecat la Bucureşti pentru a aduce dozele de vaccin necesare în judeţ. Până la finele săptămânii acestea vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ pentru a le putea adminsitra”, a declarat Rareş Pop, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş.

Prioritate la vaccin vor avea copiii care au împlinit deja două luni şi nu li s-a inoculat serul pentru că lipsea.

„Avem aproximativ 1.700 de copii restanţieri care vor fi chemaţi în cabinete pentru vaccinuri. Restul dozelor vor fi utilizate pentru tot ce înseamnă campanie de profilaxie şi imunizare”, a mai spus Rareş Pop.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii.

Ana Pop

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA