AcasăLifestyleSănatateSĂNĂTATE - Britanicii au creat un stick USB care face teste HIV...

SĂNĂTATE – Britanicii au creat un stick USB care face teste HIV pe loc

spot_img

DISTRIBUIȚI

SĂNĂTATE Când vine vorba de teste HIV, o picătură de sânge și un stick USB poate fi tot ce au nevoie pacienții în viitorul apropiat.

SĂNĂTATE Oamenii de știință de la Imperial College din Londra au dezvoltat un dispozitiv USB care detectează nivelul de HIV în sânge și creează un semnal care poate fi citit cu ajutorul unui computer sau un gadget portabil.

Stickul USB creat de britanici nu este doar foarte precis, acesta poate oferi rezultate în mai puțin de 30 de minute scrie Engadget.

Timpul de așteptare mediu este în prezent de puțin peste 20 de minute, o îmbunătățire majoră, ținând cont de faptul că în mod normal pacienții așteaptă până la trei zile, pentru că mostrele trebuie trimise în laborator pentru analiză.

Dispozitivul funcționează cu ajutorul unui procesor de telefon mobil și are nevoie doar de o picătură de sânge.

Când virusul HIV este detectat, USB-ul provoacă o schimbare în aciditate, iar procesorul o transformă în semnal electric.

citeşte şi AVERTIZARE DE VREME REA – Ploi, ninsori şi vânt puternic în toată ţara

Semnalul electric este tradus apoi astfel încât să poată fi citit de un program. Până acum, sistemul fost testat pe 1.000 de persoane și a avut o acuratețe de 95%.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA