AcasăActualitateSocialSĂNĂTATE - 10 cele mai nocive alimente care pot cauza cancer

SĂNĂTATE – 10 cele mai nocive alimente care pot cauza cancer

DISTRIBUIȚI

De câțiva ani, cu toții suntem bombardați cu informații privind multitudinea de factori care pot cauza cancer. Aflăm zilnic că mai tot ce consumăm este nociv și poate contribui la instalarea acestei boli atât de temute. În această ordine de idei, n-ar fi de mirare să aflăm mâine-poimâine că până și aerul pe care îl respirăm intră în această categorie, dar ce putem face? Să încetăm să mai respirăm? Totuși, lăsând gluma la o parte, cel puțin în ceea ce privește alimentația zilnică avem un cuvânt de spus și nu strică să fim puțin mai conștienți și mai selectivi cu hrana pe care o introducem în organism. Numeroase produse sau ingrediente alimentare moderne au fost corelate în mod direct cu apariția cancerului, și nu vorbim aici de speculații, ci de studii științifice temeinice.

1. Alimentele modificate genetic

Studiile din ultimii ani au dovedit că toate alimentele modificate genetic duc la apariția cancerului. Având în vedere acest lucru, se recomandă să consumi pe cât posibil alimente organice, provenite din culturi proprii sau procurate de la fermieri și cultivatori locali și de încredere.

2. Carnea procesată

Carnea la conservă, hot dogii, crenvurștii, hamburgerii, șunca și toate tipurile de alimente pe bază de carne procesată conțin conservanți chimici care le fac mai apetisante și le prelungesc durata de păstrare. Toate acestea conțin nitrat de sodiu și nitrit de sodiu, aditivi care sunt corelați în mod direct cu apariția cancerului, în special a cancerului de colon.

3. Popcornul preparat la microunde

Ambalajele pentru popcorn sunt, de regulă, ticsite de substanțe chimice care pot cauza probleme de infertilitate. În plus, acestea se fac responsabile în mod direct pentru apariția cancerului pulmonar, testicular, hepatic și pancreatic. Ca să sintetizăm pe scurt: EVITĂ-LE!

4. Sucurile acidulate

Zahărul, coloranții sintetici și chimicalele din compoziția sucurilor răcoritoare carbogazoase din comerț provoacă, și ele, cancer. Dacă vrei să eviți să te „răcorești” cu vreun cancer, înlocuiește-le cu sucuri naturale!

5. Băuturile și sucurile dietetice

„Dietetic” nu înseamnă „sănătos”. Și alternativele dietetice ale sucurilor abundă în îndulcitori artificiali și aspartam, care nu numai că încurajează apariția cancerului, ci pot duce inclusiv la defecte congenitale.

6. Uleiuri hidrogenate

Acestea sunt folosite pentru a conserva alimentele procesate și pentru a le prelungi durata de valabilitate. Atunci când sunt ingerate, ele modifică structura membranelor celulare ale corpului, și în niciun caz nu în bine.

7. Fructele din supermarket

Fructele precum strugurii, merele și mai toate celelalte fructe de supermarket nu sunt de proveniență organică. Nu te lăsa înșelat de etichete, mai toate sunt tratate cu pesticide, care se fac responsabile pentru apariția multor formațiuni tumorale.

8. Făina albă rafinată

Surplusul de carbohidrați din făină rafinată este responsabil pentru apariția cancerului mamar și încurajează creșterea și răspândirea multor altor tipuri de celule canceroase.

9. Somonul din crescătoriile piscicole nu conține vitamina D

Somonul de crescătorie este trecut pe lista neagră a alimentelor cauzatoare de cancer, întrucât substanțele ignifuge, agenții cancerigeni, antibioticele, PCB-urile (bifenili policlorurati) și pesticidele cu care este tratat nu face altceva decât să contamineze carnea acestui pește, altfel deosebit de sănătos.

10. Zahărul rafinat

Crește ușor nivelul de insulină din sânge și, de asemenea, reprezintă o sursă de energie pentru celulele canceroase. Îndulcitorii bogați în fructoză, ca de exemplu, siropul de porumb cu conținut crescut de fructoză (HFCS) s-au dovedit a fi o sursă de energie ideală, dar nu pentru corp, ci pentru celulele canceroase, al căror metabolism și a căror proliferare beneficiază din plin de pe urma ei. Prăjiturile, torturile, tartele, plăcintele, biscuiții, sucurile acidulate, cerealele și sosurile abundă în aceste zaharuri crescând, așadar, riscul de apariție a cancerului. Aceste zaharuri sunt de departe principalii responsabili pentru creșterea atât de rapidă a ratei îmbolnăvirilor de cancer la nivel mondial.

Sursa text: www.secretele.com

Adrian Tudor

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA