AcasăActualitateSocialSaMe, schimb internaţional de tineret

SaMe, schimb internaţional de tineret

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada 16-25 august va avea loc la Baia Mare schimbul de tineret “SaMe”, proiect implementat de Team for Youth Association prin programul Tineret în Acţiune. La schimb vor participa tineri din Marea Britanie, Polonia, Estonia, Polonia, Turcia, Spania şi România. 12 din cei 35 de participanţi sunt tineri cu uşoare dizabilităţi, iar activităţile sunt în aşa fel concepute ca să poată lua şi ei parte la ele. Din program amintim: vizite la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu”, şi la Planetariul Baia Mare, unde li se va vorbi despre munca de voluntariat din aceste instituţii, o excursie la Grădina Botanică din Jibou, o acţiune de ecologizare la Firiza. Rezultatul acestui schimb de tineret va fi un calendar pe anul 2012, care va include poze din activitatile desfasurate de acesti tineri si povestile voluntarilor implicati. Calendarul va fi prezentat la conferinţa de presă din data de 24 august, de la Biblioteca Judeţeană  “Petre Dulfu”, conferinţă la care vor lua parte toţi participanţii la schimb.

 

Ideea proiectului vine ca urmare a unui training pentru tinerii care desfăşoară proiecte cu persoane cu dizabilităţi. Totodată, unul dintre obiectivele principale al proiectului îl constituie nevoia comunităţii locale de a deveni conştientă de oportunităţile de voluntariat pe care le au tinerii, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare, Asociaţia Esperando, Centrul de Afaceri Milenium, Asociaţia Szmisz şi URBIS Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA