AcasăEvenimentACTUALIZARE - SALVAŢI SMURD - Mii de oameni au blocat circulaţia la...

ACTUALIZARE – SALVAŢI SMURD – Mii de oameni au blocat circulaţia la Târgu Mureş pentru a-l susţine pe Raed Arafat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Persoanele care s-au strâns, joi seară, în centrul municipiului Târgu Mureş pentru a-l susţine pe Raed Arafat au pornit în marş spre sediul SMURD, blocând circulaţia, iar manifestanţilor li s-au alăturat alte câteva sute de persoane, astfel că numărul acestora a ajuns la aproximativ 1.500. ACTUALIZARE: Jandameria a anuntat ca au fost aproximativ 4.500 de persoane la marş.Manifestanţii scandează „Vrem să trăim, nu vrem să murim„, „Haideţi cu noi„, „Jos Băsescu„, „Arafat nu uita, noi suntem de partea ta„, „Afară din ţară cu javra ordinară„, „România, trezeşte-te„. Protestul a dus la blocarea circulaţiei în centrul oraşului, însă ulterior traficul a revenit la normal întucât manifestanţii s-au deplasat pe o stradă mai puţin circulată, în zona căminelor studenţeşti, îndreptându-se spre sediul SMURD Târgu Mureş.
Acţiunea de protest a fost iniţiată pe reţeaua de socializare Facebook, iar participanţii au aprins lumânări şi au avut pancarte pe care scria „Solidari cu SMURD„, „Respect pentru SMURD„, „Fatal error 404: Democracy not found„, „Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi„, „Raed Arafat suntem alături de tine„, „Respect pentru Raed Arafat, greaţă faţă de Băsescu„, „Nu ne luaţi dreptul la viaţă„, „Raed Arafat un model de urmat, Băsescu un model de….”, “Unul construieşte de 20 de ani, celălalt dărâmă de circa opt ani„.

Evenimentul vine după ce un miting similar a fost organizat, ieri, la Cluj, unde în jur de 50 de persoane au ieşit în stradă afişând pancarte cu mesajele: „Respect Raed Arafat” sau „Ne-aţi curuit”.

Târgu Mureş este oraşul în care Raed Arafat a înfiinţat serviciul de urgenţă SMURD, în 1990. Arafat a demisionat din funcţia de subsecretar de stat din Ministerul Sănătăţii, nemulţumit fiind de noua variantă a legii sănătăţii, care permite privaţilor să facă intervenţii de urgenţă. Arafat a fost criticat dur de preşedintele Băsescu pentru opoziţia lui faţă de noua lege.

ACTUALIZARE: Jandarmeria a anunţat că la marş au participat aproximativ 4.500 de persoane. Totul s-a desfăşurat fără incidente.

(sursa: www.jurnalul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA