spot_img
AcasăActualitate112SALVATĂ DE POLIȚIȘTI - O femeie din Preluca Nouă a fost bătută...

SALVATĂ DE POLIȚIȘTI – O femeie din Preluca Nouă a fost bătută de soțul beat

DISTRIBUIȚI

Aseară, o femeie în vârstă de 49 de ani din Preluca Nouă a sesizat poliţia, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că soţul ei, în vârstă de 52 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a agresat-o fizic. Femeia nu a suferit leziuni grave, astfel încât nu a avut nevoie de îngrijiri medicale şi nu s-a impus emiterea ordinului de protecţie provizoriu.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie. În continuare încurajăm victimele violenţei în familie să nu tolereze aceste abuzuri și să solicite ajutorul instituțiilor competente:

  • Sună la 112 – apel de urgență;
  • Mergi la cea mai apropiată secție de poliție;
  • Mergi la cea mai apropiată unitate sanitară pentru îngrijiri medicale dacă e cazul;
  • Solicită eliberarea certificatului medico-legal de la cel mai apropiat serviciu de medicină legală, dacă e cazul;
  • Contactează Serviciul Public de Asistență Socială de la nivelul primăriei sau D.G.A.S.P.C. pentru a te informa cu privire la serviciile gratuite de care poți beneficia;
  • Solicită Judecătoriei emiterea unui ordin de protecție dacă viața și integritatea ta fizică sau psihică ori libertatea îți sunt puse în pericol;
  • și nu uita de Ordinul de protecţie provizoriu care poate fi emis de către poliţişti pe o perioadă de 5 zile. Acesta poate fi emis la fața locului, pe baza evaluării situaţiei de fapt care rezultă din probele obţinute și formularul de evaluare a riscului.

!!!Nu amâna. Și tu ai dreptul la fericire!!!

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA