AcasăActualitate112SALVARE ÎN MUNȚI - 7 tineri rătăciți în Munții Țibleșului, căutați toată...

SALVARE ÎN MUNȚI – 7 tineri rătăciți în Munții Țibleșului, căutați toată noaptea de salvamontiști

DISTRIBUIȚI

Grup de 4 persoane localizati cu ajutorul profesionistilor de la STS in zona muntoasa dinspre Tarlisua pe valea bradului. Din pacate acestia nu au respectat indicatiile de a ramane pe loc si dupa ore de căutare au fost gasiti intr-o cu totul alta zona, mult in judetul vecin Bistrița Năsăud, teferi dar speriati.

Grupul al doilea format din 3 persoane au coborat de pe Tibles trecand pe la crucea cu clopot la vf cu crucea mica spre Arcer.

Au fost identificati de un satean, participant voluntar ad-hoc la operatiune si coborati pana la o bariera a Ocolului Silvic din zona Suciu de Sus. Menționăm ca ambele grupuri erau echipate total necorespunzator pentru o asemenea drumetie, fara lanterne sau frontale, folosind doar lumina telefonului mobil, încălțați cu pantofi sport, pantaloni scurti.

In momentul in care unul din grupuri a fost identificat si coborat in siguranta la masina personala o persoana din grup a devenit extrem de obraznica jignind prin comportament si limbaj membrii echipelor de salvare acuzand viteza extrem de scazuta cu care au fost salvati.

Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș s-au retras din zona de cautare-salvare si au ajuns in baza in jurul orei 02.45 – 03.00 azi dimineata.

Recomandam turistilor fara experienta montana sa nu se aventureze pe munte fara minimum de echipament obligatoriu (bocanci, frontale, haine adecvate turismului montan inclusiv pelerine de ploaie, rucsac mic cu apa si mancare, telefon incarcat cu datele mobile activate si un lucru foarte important, sa se informeze din timp despre zona pe care vor sa o abordeze si sa aiba o harta si o busola la ei (pe care sa invete sa o foloseasca in caz de nevoie), spun salvamontistii maramureseni.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA