spot_img
AcasăActualitateSALARIZĂRI LA SPITAL | Cât câștigă un medic, un șofer sau o...

SALARIZĂRI LA SPITAL | Cât câștigă un medic, un șofer sau o spălătoreasă la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Conducerea Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a publicat grila de salarizare a tuturor posturilor din unitatea spitalicească din anul 2021.

Din documentul publicat și semnat de directorul unității reiese că un muncitor necalificat are un salariu de bază de aproximativ 2.400 de lei lunar, la care se adaugă sporuri (după caz) și norma de hrană. În schimb, salariul de bază al unui muncitor calificat ajunge până la 3.500 de lei.

Un șofer angajat al unității spitalicești câștigă lunar 3.700 de lei, iar o spălătoreasă aproximativ 2.900 de lei.

Asistenții medicali au salarii ceva mai mari, care variază între 3.700 și 8.000 de lei, în funcție de studiile, pregătirea și postul ocupat.

Spitalul Județean a efectuat zilele trecute prima investigație Angio-CT-Coronariană, din județul nostru

Modernizările la spitalul județean se fac în mod constant, pentru ca pacienții săi să aibă la dispoziție cele mai bune echipamente medicale care există pe piață. Așadar, cu ajutorul liderului cunoscut în inovație în computer tomografie, aparatul Siemens Healthineers modelul Somatom “Definiton Edge” pe care Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opris” îl are în dotare, se pot reproduce imaginii extrem de precise în detectarea patologiilor de la nivel cardiac, precum: prezența plăcilor de aterom de la nivelul arterelor coronare, anomalii coronariene, funcția si morfologia valvelor cardiace, evaluarea bypass-urilor și a stenturilor, cât și gradul de perfuzie a acestora.

Colectivul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, prin prezența Dr. Trenișan Daniela – medic primar, șef secție Radiologie și Imagistică Medicală, Dr. Ferenț Ioan Florin – medic specialist Cardiologie, tehnicieni, asistenți și nu în ultimul rând prin prezența d-nei Păun Luminița – fizician medical, trainer de aplicații CT și IRM Siemens, au efectuat prima investigație angio -CT- coronariană din județul Maramureș.

Computerul tomograf, acoperă toată gama de investigații CT necesare unui spital judeţean. Echipamentul poate fi folosit atât pentru bolnavii acuți, cât și pentru cei cronici, completând perfect dotările departamentului de Imagistică Medicală şi implicit secţiei Angio-coronagrafie din cadrul unităţii. Aparatul reprezintă cea mai nouă tehnologie Siemens pentru diagnosticarea imagistică a unei game largi de afecțiuni cardiovasculare și nu numai. Imaginile furnizate sunt de o calitate excepțională și dozele de iradiere sunt reduse cu aproape 40% în cazul acestei tehnologii noi. Practic, odată cu acest gen de investigație neinvazivă a arterelor coronare, pacienții din judeţul Maramureş și cei din nordul Romăniei, bolnavi sau suspectați de asemenea probleme ale arterelor, au intrat într-o perioada mult mai puțin agresivă în ceea ce privește investigațiile propriu-zise.

Ne dorim ca prin începerea unor astfel de investigații cu acest soft atât de necesar aparaturii pentru efectuarea Angio CT-ului coronarian, să implementăm metode de investigație, tratamente și îngrijiri specifice, și să funcționăm în parametrii optimi pentru a contribui semnificativ la îmbunătățirea calității investigațiilor medicale, la reducerea mortalității prin infarct miocardic și la diminuarea riscului de deces al pacienților aflați în stare critică”, arată managerul Oros George Alexandru (sursa: Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA