AcasăEvenimentSportŞah. Nisipeanu, cel mai bun șahist al României, s-a transferat la CŞM...

Şah. Nisipeanu, cel mai bun șahist al României, s-a transferat la CŞM Baia Mare! Vom avea o nouă campioană națională?

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Clubului de Şah al Municipiului Baia Mare, Pop Ioan Daniel (PID), a reuşit să transfere la clubul băimărean de la ACS de Șah Apa Nova Bucureşti pe marii maeştrii Liviu Dieter Nisipeanu, cel mai bun jucător român şi pe Vajda Levente, clasat pe locul trei în această ierarhie.
Dieter Nisipenu a fost campion european în anul 2005, în timp ce Vajda Levente a fost campion mondial de juniori în anul 1977 în Erevan. Cei doi au au decis să vină în Baia Mare după ce echipa noastră a reuşit în campionatul trecut să termine pe cea de a doua treaptă a podiumului.
Bucureşteanul Dieter Nisipeanu, a cărui soţie este din Satu Mare, e convins că aici se poate face performanţă:
,,M-am hotărât să vin în Baia Mare deoarece am văzut că aici se doreşte să se facă performanţă. Ca şi valoare a echipei pe care o avem în momentul de faţă cred că ne situăm pe locul secund, dar cest lucru nu ne împiedică să luptăm pentru un titlu naţional.”

Și Vajda Levente, care este din Odorhei, judeţul Harghita, îşi doreşte un titlu de campion:
”În şah ne cunoaştem toţi şi de la colegii mei am aflat despre condiţiile oferite în Baia Mare şi în special de domnul Pop. Sper ca venirea noastră să fie de bun augur şi să reuşim în premieră un titlu naţional pentru clubul băimărean.”
Horia Crișan

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA