AcasăEvenimentSportSă plece! Șefii de la U Cluj fac de rușine cea mai...

Să plece! Șefii de la U Cluj fac de rușine cea mai iubită echipă a Ardealului!

DISTRIBUIȚI

Meciul de pe „Cluj Arena” a avut şi o pată neagră, care face din nou praf imaginea României în Europa. Pentru a doua oară consecutiv, angajaţii lui Florian Valter (fost Buşcă) au dovedit că xenofobia este o religie pentru ei.
Angajaţii finanţatorului echipei „U” Cluj, Valter Florian, fost Buşcă, unul dintre campionii contractelor cu statul – a se vedea relaţiile „preferenţiale” cu primăria sectorului 1 Bucureşti condusă de Andrei Chiliman, afacerile mai vechi cu ANL, CFR şi Metrorex şi sprijinitorul fugii din ţară a lui Nicolaiciuc (presa a relatat pe larg despre toate acestea) – au mai comis un grav act de xenofobie, în finalul meciului de vineri de la Cluj.
La puţine momente după fluierul final, care a consfiinţit obţinerea titlului de campion pentru CFR Cluj, portarul „feroviarilor”, Beto, a întins pe gazon steagul Portugaliei (Beto este portughez – n.a.) şi l-a sărutat. Imediat s-au repezit asupra lui câţiva oameni de ordine – oficiali ai Universităţii – care l-au obligat să-şi i-a steagul şi să plece. Tot respectivii, l-au scos cu forţa de pe gazon pe antrenorul oaspeţilor, Ioan Andone. Prin faptul că l-au obligat pe Beto să-şi strângă steagul ţării sale, angajaţii lui Valter (Buşcă) nu au dat dovadă doar de xenofobie. Ca oficiali ai Universităţii Cluj, ei au pătat şi imaginea imaculată a clubului, unul aproape centenar, au pătat spiritul tradiţional al „şepcilor roşii”.

A devenit un obicei, pe toate stadioanele Europei, ca atunci când o echipă obţine o performanţă, ca jucătorii de altă naţionalitate, să fluture steagul ţării lor natale. Am putut vedea la marile victorii ale Barcelonei pe Samuel Eto’o alergând cu steagul Camerunului pe umeri, am putu vedea cum Kagawa flutura steagul Japoniei după primul titlu obţinut de Borussia Dortmund, am putut vedea cum Gică Hagi săruta tricolorul pe Ali Sami Yen Stadi, când obţinea titlul cu Galatasaray etc. Mai mult, am putut vedea suporteri turci ai „Galatei” care veneau la meciurile echipei favorite cu staegul României, din respect pentru Hagi. Niciunde, pe nici un stadio european, respectivii jucători străini nu au fost împiedicaţi să-şi prezinte steagul naţional. Dacă vreodată Hagi ar fi fost obstrucţionat, aşa cum au făcut-o la Cluj vineri seara oamenii lui Valter, atunci Istanbulul ar fi luat foc la propriu.
Este pentru a doua oară când oficialii lui „U” se dedau la acte de xenofobie. Reamintim, pe 8 mai, când s-a jucat în primă instanţă meciul dintre „U” şi CFR (suspendat în minutul 27 din cauza violenţelor), antrenorul gazdelor, Claudiu Niculescu a declarat presei, despre căpitanul oaspeţilor, Cadu, că „Era un nimeni în Portugalia şi vine să câştige sute de mii de euro în România”. Astfel de acte şi declaraţii xenofove sunt sancţionate cu maximă severitate de federaţiile de fotbal din UE, dar FRF şi LPF, închid ochii. Şi nu miră pe nimeni, dacă ţinem cont cine conduce aceste organisme, arhii contestaţii Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. (sursa: cotidianul.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA