AcasăActualitateSocialS-A SĂTURAT DE LENEȘI – Un primar din România nu mai acordă...

S-A SĂTURAT DE LENEȘI – Un primar din România nu mai acordă ajutoare sociale beneficiarilor dacă aceștia nu fac muncă în folosul comunității

spot_img

DISTRIBUIȚI

S-A SĂTURAT DE LENEȘI   Un primar din Gorj nu acordă ajutoare sociale beneficiarilor care nu muncesc. Sorin Bucurescu este primarul comunei Slivilești, din județul Gorj, care a decis să le ceară beneficiarilor de ajutoare sociale din comună să vină și să presteze munca pe care trebuie să o facă, în fiecare lună, în folosul comunității, așa cum prevede Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Cu toate acestea, nu toți s-au speriat, iar edilul a avut parte de refuzuri și motivații din partea unor asistați social, inclusiv vecini ai săi, pentru a nu veni la muncă, mai ceva ca la școală, când elevii își scuză absențele.

Așa s-a întâmplat și cu Cristi Armegioiu, cel care nu a crezut că primarul va fi în stare să pună decizia în aplicare, chiar dacă edilul i-a avertizat încă din primăvară că se va ajunge aici, scrie pandurul.ro.

„E vecin cu mine, a crezut că glumesc, dar i-am spus că nu e de joacă. Suntem vecini în satul Cojmănești, l-am rugat de câteva ori să vină, că treabă e destulă de făcut. I-am spus că avem șanțuri prin comună necurățate și pline de buruieni, ne mănâncă șerpii, dar el a spus că nu poate. Păi, eu să stau să mă rog de fiecare? Unde ajungem? Le-am spus clar că nu va fi nimeni iertat, chiar dacă e vorba de vecini sau prieteni, pentru că nu avem bani la buget, iar cei care sunt trebuie să îi drămuim cât mai bine”, a spus edilul, despre acesta.

La rândul său, Armegioiu se apără spunând că avea mama bolnavă în altă comună și a trebuit să stea cu ea acolo.

„Nu m-a iertat nici primarul și nici secretarul, că și secretarul e vecin cu noi aici. Le-am spus că nu mă pot duce la muncă atunci când m-au chemat și după aia am primit hârtia acasă că nu mai sunt pe tabel. L-am și întrebat pe secretar cum a putut să semneze hârtia de mi-a trimis-o, că pe primar, hai că îl înțeleg, e primar, chiar dacă suntem vecini. De muncă sunt bun, nu zic că nu, dar dacă nu s-a putut atunci, astea au fost situațiile. Aveam trei milioane de lei vechi pe lună, era pâinea asigurată în casă, așa ce fac?”, s-a plâns bărbatul.

Acum, dacă depune dosarul din nou și îndeplinește condițiile legale, poate să redevină beneficiar al ajutorului social.

 

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA