AcasăAdministrațieS-A APROBAT - Programul de verificare a salubrizării cursurilor de apă, şanțurilor și...

S-A APROBAT – Programul de verificare a salubrizării cursurilor de apă, şanțurilor și rigolelor din Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

S-A APROBAT La sediul Instituției Prefectului – Județul Maramureș, subprefectul Gavriș Ardelean a avut loc vineri, 17 martie, o întâlnire cu reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș, ai Gărzii Forestiere Maramureș și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș.

S-A APROBAT Ședința a fost organizată în baza adresei Ministerului Apelor și Pădurilor nr. 992/AP/13.03.2017, înregistrată la Instituția Prefectului cu nr. 2595/13.03.2017, privind Acțiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari.

Cu această ocazie a fost aprobat Programul acțiunii pentru perioada 21 martie – 7 aprilie 2017, iar ulterior s-a emis Ordinul de prefect nr. 84/17.03.2017. Programul acțiunii de verificare a fost transmis tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

Verificările vor avea în vedere:

–  măsurile dispuse anterior în controalele tematice, conform prevederilor legale dispuse de către Garda de Mediu Maramureș, cât și de Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (S.G.A. MM)

– respectarea de către U.A.T.-uri si autoritățile administrației publice locale a prevederilor Legii 211/2011 privind deșeurile, art. 16 pct. c si art. 32 din  Legea Apelor  nr. 107/1996, Legea nr. 515/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale;

– salubrizarea cursurilor de apă, a malurilor;

– întreținerea rigolelor, podurilor și podețelor;

– gestionarea deșeurilor menajere și industriale generate de activitățile umane.

În acest context, se impune accentuarea modalităților de prevenire a poluării cursurilor de apă cu deșeuri menajere, precum și a obturării șanțurilor și rigolelor cu astfel de gunoaie. Astfel, deșeurile, inclusiv cele lemnoase, nu trebuie aruncate în albiile minore, pe malurile apelor și în zona podurilor și podețelor care traversează cursurile de apă.

Este necesară implicarea unităților administrativ-teritoriale în gestionarea corespunzătoare a deșeurilor generate de activitățile umane, conform legislației specifice în vigoare.

Modul de implicare al administrațiilor publice locale, insistând asupra respectării legislației în vigoare în acest domeniu, precum și modul de realizare a lucrărilor de igienizare stabilite de către primării prin programele proprii, se reflectă direct în  îmbunătățirea calității principalelor cursuri de apă din bazinul hidrografic Someș-Tisa care au efect transfrontalier, cerințe de calitate care au fost stabilite și în cadrul convențiilor bilaterale încheiate cu partea ungară și cea ucraineană.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA