AcasăEvenimentS-A TERMINAT. Sentinţă definitivă - 15 ani de închisoare pentru italianul implicat...

S-A TERMINAT. Sentinţă definitivă – 15 ani de închisoare pentru italianul implicat în jaful armat de pe Gutâi

DISTRIBUIȚI

Sentinţă definitivă în cazul jafului din Pasul Gutâi. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus condamnarea singurului inculpat din acest dosar, italianul Massimo Lodo, la 15 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Italianul Massimo Lodo a rămas singurul inculpat în dosarul jafului din Pasul Gutâi, după ce inculpatul Ioan Ursuţ a decis să îşi pună capăt zilelor.

 

Băimăreanul Ioan Ursuţ, cercetat în dosarul jafului din Pasul Gutâi, s-a spânzurat în luna ianuarie 2012 în celula sa din Penitenciarul Gherla. Acesta a fost găsit spânzurat în dimineaţa  zilei de 20 ianuarie în grupul sanitar al camerei de deţinere. În acest caz, magistraţii Tribunalului Maramureş au decis în 26 ianuarie 2012 încetarea urmăririi penale împotriva lui Ioan Ursuţ. Decizia Tribunalului Maramureş nu a fost definitivă. Abia ieri, 2 iulie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus condamnarea singurului inculpat din acest dosar, italianul Massimo Lodo, la 15 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, menţinând astfel decizia luată de Curtea de Apel Cluj.

Jaful din Pasul Gutâi a avut loc în 15 septembrie din 2009. Cinci bărbaţi mascaţi au oprit atunci o maşină de transport valori din care au sustras suma de 4 milioane de lei şi 2.000 de euro şi s-au făcut apoi nevăzuţi. Doi dintre suspecţi, Massimo Lodo şi Ioan Ursuţ, au fost prinşi în localitatea Negreşti Oaş şi puşi sub învinuire la începutul anului 2012. Cei doi urmăreau atunci o altă maşină de transport valori. 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA