AcasăActualitateSocialS-a semnat un proiect asteptat indelung in Baia Mare, Cavnic si Baia...

S-a semnat un proiect asteptat indelung in Baia Mare, Cavnic si Baia Sprie (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

După indelungi aşteptări, va incepe construcţia şi reabilitarea surselor de apă brută şi a staţiilor  de tratare apă potabilă in aglomerările Baia Mare şi Cavnic. Este un nou contract de lucrări din cadrul proiectului cu finanţare europeană de reabilitare şi extindere a infrastructurii de apă şi apă uzată . 

Un nou contract de lucrări din cadrul proiectului cu finanțare europeană de reabilitare și extindere a infrastructurii de apă și apă uzată a fost semnat azi, 29 aprilie 2013 de către SC VITAL SA. Este vorba despre: MM-CL-01 “Construcţia şi reabilitarea surselor de apă brută şi a staţiilor de tratare apă potabilă în aglomerările Baia Mare şi Cavnic”. Contractul a fost adjudecat de firma Espina Obras Hidraulicas SA, prin licitaţie deschisă, având valoarea de 12.524.871 lei fără TVA (peste 2,85 milioane euro) şi o perioadă de execuţie de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Pentru Baia Mare proiectul prevede noi lucrări în cartierul Firiza, zonă deficitară la infrastructura de apă și apă uzată. Astfel se va realiza o captare nouă și se va construi o nouă stație de tratare apă potabilă în cartierul Firiza cu următoarele componente: treaptă chimică, decantare, filtrare, îngroșarea nămolului, dezinfecție prin electro-clorinare, rezervoare de înmagazinare și laborator de analize fizico-chimice. Cu aceleași componente va fi realizată și stația de tratare a apei potabile din Baia Sprie. Firma câștigătoare mai are în sarcină reabilitarea stațiilor de tratare a apei potabile Berbincioara și Valea Albă din aglomerarea Cavnic.

Contractul face parte din cadrul proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Maramureş“, Măsura nr. 2009RO161PR047, cofinanţat din fondul de coeziune prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 120 milioane de euro care vor fi distribuiți în cadrul celor 12 contracte de lucrări și alte 2 de consultanță. Planul de finanţare al proiectului include contribuţia Uniunii Europene care reprezintă 77,31%, subvenţia de la bugetul de stat este de 11,82%, împrumutul contractat de operatorul regional SC Vital SA este de 9,05% iar contribuţia de la bugetele locale de 1,82%.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA