Acasăsinucidere maramuresZECE ANI RISIPIȚI - S-a semnat acordul de cooperare inexistentă între Maramureș...

ZECE ANI RISIPIȚI – S-a semnat acordul de cooperare inexistentă între Maramureș și regiunea Flevoland

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ieri, 22 aprilie 2015, președintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu,  a semnat acordul de cooperare bilaterală cu regiunea Flevoland (Olanda), moment ce a reprezentat concretizarea a peste 10 ani de colaborări și proiecte internaționale derulate în parteneriat cu această regiune.

Colaborarea cu județul nostru a fost inițiată în cadrul unor activități comune derulate sub umbrela Ansamblului Regiunilor Europei, continuate apoi în cadrul a patru proiecte finanțate de Programul INTERREG IVC  în perioada 2008-2014.

Semnarea acordului de cooperare s-a realizat într-un mod inedit, în cadrul unei video-conferințe, folosind un echipament de video conferință de ultimă generație ce a fost achiziționat în cadrul unui proiect INTERREG IVC, unde regiunea Flevoland era lider de parteneriat.

Regiunea Flevoland a fost reprezentată de Jan Nico Appelman, comisar adjunct al regelui, ce a deschis acest moment festiv prin a prezenta noile schimbări la nivel de politici regionale  ce au avut loc în Flevoland.

Noua strategie a regiunii Flvoland, orientată înspre atragerea de noi finanțări pentru următoarea perioadă programatică, este axată pe sustenabilitate și creștere economică, dar şi pe consolidarea prerogativelor regionale. În acest context, regiunea Flevoland finalizează două proiecte majore la nivel de infrastructură: un port regional extrem de modern și un aeroport regional, al doilea ca mărime după aeroportul Schiphol.

Președintele Zamfir Ciceu a vorbit, la rândul său, despre planurile și pașii făcuți pentru modernizarea aeroportului internațional Baia Mare, iar în cadrul acestei întâlniri s-a agreat dezvoltarea unor inițiative comune în acest domeniu, lucru consemnat și în acordul de cooperare.

Video conferința s-a încheiat prin reiterarea dorinței comune a celor două regiuni partenere de a continua buna  colaborare și de a iniția proiecte de interes reciproc în cadrul noului program de finanțare INTERREG Europe, așteptat a fi lansat la mijlocul acestui an.

Biroul de presă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA