AcasăActualitate112S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTR-O BISERICĂ ORTODOXĂ DIN ROMÂNIA - Bărbat dus cu forţa...

S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTR-O BISERICĂ ORTODOXĂ DIN ROMÂNIA – Bărbat dus cu forţa şi pus să jure că nu s-a iubit cu nora sa

DISTRIBUIȚI

S-A ÎNTÂMPLAT ÎNTR-O BISERICĂ DIN ROMÂNIA  Scene incredibile într-o biserică din localitatea Ghiroda, judeţul Timiş. Un bărbat a fost dus cu forţa de rude şi pus să jure că nu s-a iubit cu nora sa.

Bărbatul a fost dus cu forţa de cinci indivizi de etnie romă, iar totul a fost filmat. Mai mult, unul dintre tineri a intrat Live pe Facebook în momentul în care aşa-zisa spovedanie a început.

Pe imaginile postate pe reţeaua de socializare se poate observa cum bărbatul este adus cu forţa în biserică de alţi cinci bărbaţi şi pus să stea în genunchi, cu mâna pe Biblie, în faţa preotului.

Apoi, unul dintre ‘însoţitori’ i-a explicat preotului că bărbatul a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre nurorile sale. El însă a negat acest lucru, motiv pentru care l-au adus să jure în faţa lui Dumnezeu.

Preotul îi explică apoi ‘acuzatului’ ceea ce trebuie să spună pentru a se spovedi, iar acesta repetă cuvânt cu cuvânt şi susţine că nu ‘a avut dragoste’ pentru niciuna dintre cele nouă nurori ale sale.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Timișoarei, preotul Ionel Popescu, a transmis că Centrul Eparhial regretă cele întâmplate și că astăzi va avea loc o cercetare internă pentru a se analiza cazul și a se lua măsurile care se impun.

„Centrul Eparhial regretă că s-a întâmplat un astfel de lucru în biserică, întrucât jurămintele de felul acesta nu fac parte din practica Bisericii Ortodoxe.

Noi nu avem astfel de rânduieli și, ca atare, ne exprimăm părerea de rău că părintele a acceptat presiunile făcute de cetățenii respectivi asupra sa.

În altă ordine de idei, mâine dimineață (n.r. astăzi) vom declanșa o cercetare internă pentru a analiza atent cazul și a lua măsurile care se impun”, a spus preotul Ionel Popescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Timișoarei, pentru tion.ro.

Sursa info Timiş online

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA