spot_img
AcasăActualitate112S-A ÎNTÂMPLAT ÎN BELGIA / ACTUALIZARE - Un bărbat din Gârdani a...

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN BELGIA / ACTUALIZARE – Un bărbat din Gârdani a răpit o fetiţă de 6 ani, iar acum este acuzat de pedofilie. Detalii despre profilele de facebook (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN BELGIA Duminică după-amiază, într-o piaţă din Anderlecht (Belgia) o fetiţă a fost răpită. Jihane El Oizi a fost răpită de un individ de origine română, chiar de lângă tatăl ei.

Fetiţa era împreună cu tatăl ei când s-a întâmplat nenorocirea. „Era lângă mine şi, într-o clipă, a dispărut”, povesteşte El Hassan EL Oizi.
Imaginile surprinse de camerele de supraveghere a dus la identificarea răpitorului, iar poliţia a dat alarma.

Cu ajutorul fotografiilor publicate de întreaga presă belgiană, fetiţa a fost găsită luni în centrul Bruxelles-ului. Nu a fost abuzată sexual de român, iar starea ei de sănătate este bună.

Tot luni, poliţia l-a arestat pe răpitor. Se numeşte Aurel C. şi are 44 de ani. Nu are cazier şi, la această ora este audiat de autorităţile belgiene.

pedofil2

Potrivit ziarului La Dernière Heure, românul are două profile de Facebook destul de controversate. Sunt publicate numeroase fotografii cu minore şi articole despre pedofilie.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum micuţa îl ia de mână pe român şi împreună pleacă într-o direcţie necunoscută.

Aurel Călăuz are 44 ani şi este din comuna Gârdani. Provine dintr-o familie săracă, cu mai mulţi copii.

pedofil3

Vecinii au spus că el nu mai locuieşte în casa părintească de peste 25 de ani.
„A făcut liceul la Şincai şi Facultatea de Drept. Apoi s-a dus în Belgia. De atunci nu l-am mai văzut. Aici era premiant la şcoală. Învăţa foarte bine. La un moment dat ştiu că s-a pocăit. Nu pot să cred că a putut face aşa ceva. Eu cred că are probleme psihice, pentru că şi părinţii lui au avut. Am auzit că şi un frate de-al lui ar avea probleme”, a povestit o vecină.

Casa în care a crescut Aurel este părăsită, dar grădina este cultivată de nişte vecini.
Întreaga comunitate din Gârdani este şocată de gestul bărbatului.

ACTUALIZARE

Potrivit presei belgiene, din acţiunile românului ar rezulta clar inclinaţia către pedofilie, însă experții psihiatri sunt de părere că intențiile finale ale lui Aurel Călăuz ar fi fost altele, dacă s-ar avea în vedere cele două profile de Facebook ale românului.

Călăuz era un obişnuit al internetului şi posta cu regularitate, însă articolele şi informaţiile pe care le posta era extrem de bizare. Românul avea două conturi de Facebook, cu nume diferite: Aurelieus Kalauz și Emmanuel Jacob.

Potrivit presei belgiene, postările românului le-au dat fiori anchetatorilor. Călăuz posta cu regularitate fotografii cu fetiţe, evenimente macabre, cum ar fi crime, accidente sau alte atrocităţi în ale căror victime erau copii sau adolescenţi.
De asemenea, aceste postări macabre erau însoţite câteodată de citate biblice, care invocau „voia Domnului” în legătură cu acele evenimente sau chiar cu acţiunile sale. De asemenea, el a publicat numeroase fotografii sau picturi cu fete dezbrăcate.

De asemenea, românul a postat la un moment dat poza unei fetiţe însoţită de comentariul „Ești absolut frumoasă, draga mea, fără nici o imperfecțiune în tine”. El a mai distribuit un materiale despre o fetiţă de 10 ani din India, căreia i s-a permis să facă avort după violuri repetate, precum şi un altul despre un tată condamnat la Tournai pentru abuzuri sexuale asupra minorilor.

Presa belgiană concluzionează, citând mai mulţi experţi în domeniul psihologiei, că românul se afla într-o situaţie de criză, care fi putut degenera în orice moment într-o tragedie.

Potrivit presei blegiene, înainte de a locui la Bruxelles, Călăuz a locuit la Wemmel, într-o mansardă. Proprietarul povesteşte că a fost nevoit să îl dea afară, pentru că nu discuta decât despre pedofilie. Românul a refuzat, iniţial, să plece de bunăvoie, aşa că proprietarul s-a adresat unui judecător de pace, care l-a evacuat pe suspect.

Potrivit presei belgiene, Călăuz a lucrat un timp în agricultură, ca muncitor sezonier, la catering la aeroportul din Bruxelles, iar înainte să bage spaima în toată Belgia, lucra la o fabrică de ciocolată.

Autorităţile belgiene raportează că fetiţa a fost recuperată nevătămată, iar românul a fost prins, în momentul în care ieşea cu fata din locuinţa sa şi îndreptându-se către o locaţie necunoscută. Când a fost prins, Aurel Călăuz se tunsese chel şi renunţase şi la barbă, probabil pentru a nu fi recunoscut.

Potrivit presei belgiene, fetiţa ar fi în stare de şoc şi momentan nu vrea să vorbească despre ce s-a întâmplat.

sursa Vasile Dale

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA