AcasăEvenimentS-A DUS SĂ-I VADĂ - PS Justin Sigheteanul, în vizită la românii...

S-A DUS SĂ-I VADĂ – PS Justin Sigheteanul, în vizită la românii din Bergen, Norvegia

spot_img

DISTRIBUIȚI

La invitația Preasfințitului Episcop Macarie, episcop al românilor din Europa de Nord, Preasfințitul Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului şi Sătmarului, a făcut o vizită pe coasta de vest a Norvegiei, în oraşul Bergen.
Ierarhii au oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Ortodoxă Română ocrotită de Sfintele Mu­cenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, Tatiana de la Craiova și Suniva din orașul norvegian Bergen, păstorită de preotul ma­ramureșean Andrei Marius Pop.

Cu acest prilej, parohul a fost hirotesit de Preasfinţitul Macarie întru iconom stavrofor, primind în dar din partea PS Iustin Sigheteanul „Crucea Maramu­reșeană pentru clerici”. În timpul Sfintei Liturghii s-au făcut rugăciuni pentru tinerii care a fost răniți în incendiul de la clubul Colectiv și pentru victimele atentatelor de la Paris.

La finalul slujbei, PS Episcop Macarie i-a conferit PS Justin Sigheteanul „Crucea Nordului pentru arhierei”, iar în semn de mulţumire pentru invitația făcută şi pentru ospitalitate, PS Justin Sigheteanul a oferit PS Macarie o icoană cu Maica Domnului „Dulcea Sărutare”, realizată în atelierul de pictură al Mănăstirii sătmărene Țeghea.
Cei doi ierarhi au vizitat Muzeul Universitar din Bergen unde se organizează expoziţia de icoane de patrimoniu din Transilvania. Aici va fi adusă străvechea icoană a Maicii Domnului de la Mănăstirea maramureșeană Dragomirești. Ierarhii și colaboratorii lor au fost întâmpinați și conduși în galeriile de artă medievală de către directorul muzeului, profesorul dr. Henrik von Achen.
De asemenea, PS Episcop Macarie împreună cu PS Justin Sigheteanul au făcut o vizită la Spitalul Universitar din Bergen, unde se află internat tânărul Marius Frățoaică, care a fost rănit în incendiul de la clubul Colectiv. Vizita şi binecuvântarea ierarhilor s-a potrivit să fie chiar în ziua de naștere a tânărului aflat în spital. Cu acest prilej, cei doi ierarhi l-au încurajat, rostind mai multe rugăciuni pentru însănătoșirea sa și grabnica lui întoarcere acasă. (Arhid. Teodosie Bud)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA