Acasăsinucidere maramuresS-A DESCOPERIT - Asasinii fratelui lui Kim Jong-un au folosit cea mai...

S-A DESCOPERIT – Asasinii fratelui lui Kim Jong-un au folosit cea mai toxică substanţă din lume

DISTRIBUIȚI

S-A DESCOPERIT Autorităţile malaeziene au anunţat, vineri dimineaţă, că au descoperit cauza morţii fratelui vitreg al dictatorului Kim Jong-un, Kim Jong Nam, care a fost asasinat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur.

S-A DESCOPERIT Potrivit autorităţilor, atacatorii au utilizat neurotoxina VX, care este inclusă pe lista armelor de distrugere în masă realizată de Naţiunile Unite.

Poliţiştii au precizat că probele ridicate din ochii cetăţeanului nord-coreean au dezvăluit prezenţa neurotoxinei VX.

”Alte probe sunt în continuare analizate”, a declarat comandantul poliţiei din Kuala Lumpur, Khalid Abu Bakar.

De asemenea, anchetatorii încearcă să stabilească dacă această substanţă a fost adusă de peste graniţă sau produsă în Malaysia.

Cele două femei care l-au atacat pe Kim Jong Nam şi-au spălat mâinile înainte de a părăsi aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Însă, cel puţin una dintre suspecte a suferit ca urmare a expunerii la neurotoxină, vomitând după arestare.

Neurotoxina VX este cunoscută drept cea mai toxică substanţă din lume. Neurotoxina VX este lipsită de gust şi miros, fiind ilegală potrivit Convenţiei Armelor Chimice.

Însă, această substanţă poate fi folosită în scopul cercetării medicale sau farmaceutice. De asemenea, substanţa poate fi obţinută sub formă lichidă, cremă sau gazoasă.

O persoana poate deceda în 15 minute dacă absoarbe o cantitate însemnată de neurotoxină VX.

În 2015, autorităţile au descoperit urme de gaz sarin şi de neurotoxină VX într-un centru de cercetare militară din Siria.

Autorităţile au arestat trei suspecţi în ancheta cu privire la acest asasinat, fiind vorba de un bărbat nord-coreean şi două femei din Indonezia şi Vietnam.

De asemenea, alţi şapte nord-coreeni – inclusiv un diplomat de rang înalt de la ambasada regimului nord-coreean de la Kuala Lumpur – sunt daţi în urmărire în acelaşi caz.

Oficialii sud-coreeni şi americani au susţinut de la început că responsabili de asasinarea lui Kim Jong Nam sunt agenţii nord-coreeni finanţaţi de către Phenian.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA