spot_img
AcasăEvenimentSportRușinos! România a ratat calificarea la JO! Penibilii Voina și Gațu trebuie...

Rușinos! România a ratat calificarea la JO! Penibilii Voina și Gațu trebuie să plece!

DISTRIBUIȚI

„Avem prea multe debutante si nu stiu cum vor putea ajuta ele echipa. La acest nivel era nevoie de mai multa experienta. Conditia fizica si latura mentala sunt cele doua capitole care pot duce Romania la Olimpiada organizata de Londra. Va fi important sa stam bine din punct de vedere fizic. Nu asa cum s-a intamplat la Mondialul de anul trecut. De asemenea, trebuie sa se aiba in vedere si latura mentala, care este foarte importanta. Fetele trebuie sa se gandeasca ce va insemna sa se califice la Jocurile Olimpice, competitia suprema a sportului”, declara în urmă cu trei zile Gheorghe Tadici, fost antrenor al naționalei României. Imediat au apărut reacțiile, aproape toate purtând același titlu: ”Tadici sare din nou la gâtul selecționerului Radu Voina”. Din păcate, place sau nu unora sau altora, Tadici a avut dreptate încă odată.

În orice țară normală, după catastrofa de la ultimele mondiale, Radu Voina trebuia destituit imediat dacă n-a avut bunul simț să-și dea demisia. Numai că federația condusă de cel mai incapabil și impotent președinte din istoria ei, a mușamalizat totul aburindu-ne cu formula: ”Obiectivul (calificarea la JO, n.a.) nu este ratat din moment ce mai avem șansa turneului preolimpic”. Și am avut-o, dar, vorba cântecului, am pierdut-o. Nici nu se putea altfel. Trebuia să vină odată și odată vremea scadenței. Incompetența actualei federații, în frunte cu nefericitul faron Cristian Gațu, este strigătoare la cer. Sper că toți cei care se fac că o conduc, vor avea decența ca luni dimineață, la prima oră, să părăsească birourile pe care le-au ocupat inutil atâta amar de vreme. Niciodată handbalul românesc n-a coborât la asemenea nivel de neputință. Totul, absolut totul este la pământ. Marioneta de Voina a făcut o selecție de care toată lumea cât de cât cunoscătoare a spus că e criminală, că individul vrea ca echipa să nu se califice, altă explicație fiind greu de găsit.

Drept urmare, naţionala feminină de handbal a României s-a făcut de râs, pierzând la 11 goluri în faţa Muntenegrului, scor 23-34, în meciul decisiv, catalogat drept cel mai prost  făcut de selecţionata noastră în ultimii ani. După ce vineri au pierdut la şase goluri diferenţă în faţa vice-campioanei mondiale Franţa, scor 19-24, am zis că o fi vreo strategie în capul gol al selecționerului pentru acest turneu, aceea de a nu forța cu echipa gazdă pentru a avea forța să câștige cu Muntenegru și Japonia. Mare dobitoc am putut fi! Semi-amatoarele lui Voina nu sunt în stare să bată nici echipa unei scări de bloc din Baia Mare, darămite o națională oarecare. Cu ex-iugoslavele doar portarii Mirela Nichita şi Talida Tolnai au păstrat proporţiile scorului cum au putut mai bine, în vreme ce indolenţa jucătoarelor din teren a fost strigătoare la cer. Să joci cu Patricia Vizitiu inter drept, cea mai proastă jucătoare pe acest post din istoria naționalei, este cu adevărat o dovadă de inconștiență din partea celui care a selecționat paparuda în lot. Auziți ”indicația tactică” dată bezmeticelor din teren la time-out-ul din prima repriză de urlătorul Radu Voina: „Bă, fetelor! Sunteţi aici sau unde sunteţi?” E clar, gașca din fruntea FRH trebuie să plece în regim de urgență. Și-a demonstrat prostia (incompetența e un cuvânt prea ușor) și au umilit o țară întreagă, fără să dea vreodată socoteală. E prea mult. Plecați acum!
Grigore Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA