spot_img
AcasăLifestyleRuleta în filme – pelicule inspirate din jocuri de cazino

Ruleta în filme – pelicule inspirate din jocuri de cazino

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ruleta în filme

Ruleta nu este doar cel mai popular joc de masă la cazino online, ci și starul principal al multor filme consacrate de la Hollywood.

Multe scene memorabile au avut ca element central ruleta pentru a crea interactivitate și a-i trece pe spectatori prin toate emoțiile specifice jocului – de la adrenalină la extazul primului câștig. Mai mult, alegerea ruletei ca element central dă o nota autentică experienței de film, jocul fiind însoțit, la fel ca în realitate, de unghiuri 3D ale camerei.
În unele cazuri, reprezentarea vizuală a jocului de ruletă în film este primul contact al spectatorului cu un cazino, reușind, în funcție de context, să creeze atât momente dramatice, cât și momente de comedie. Iată câteva filme populare care au ales să cedeze scena jocului de ruletă:

#1 Indecent Proposal (1993)

Filmul american Indecent Proposal, lansat în 1993, sub regia lui Adrian Lyne a ales să transforme jocul de ruletă în pretextul care declanșează evenimentele viitoare. În rolurile principale îi regăsim pe Robert Redfort, Demi Moore și Woody Harrelson.

Una dintre cele mai iconice scene ale peliculei are loc într-un cazino – David Murphy și soția lui, Diana, formează un cuplu care decide să meargă în Las Vegas pentru a se îmbogăți. Acolo, cei doi își pariază economiile de o viață pe culoarea roșu la ruletă. De aici, puteți intui ce s-a întâmplat – au pierdut tot.

Însă, filmul nu se încheie aici – John Gage, un milionar interpretat de Robert Redford asistă la întreaga scenă și se oferă să le răscumpere pierderea celor doi cu 1 milion de dolari, însă doar dacă David îl lasă să se culce cu soția sa.

Tocmai de aici este inspirat și numele peliculei, această propunere indecentă testând relația dintre cei doi pe tot parcursul filmului. Iar totul a pornit de la un joc de cazino…

#2 James Bond – Diamonds are Forever (1971)

Seria James Bond este una dintre cele mai populare creații cinematografice care au ca temă spionajul. Ea conține în total 24 filme, bazate pe cărțile scrise de Ian Fleming. Celebrul agent MI6, James Bond, cu numele de cod 007 este personajul principal – însă, după cum putem vedea pe parcursul tutor filmelor, Bond nu era doar un spion priceput, ci și un parior desăvârșit. Câteva dintre jocurile sale preferate le găsim și astăzi la cazinouri live – ruletă, baccarat și poker.

Sursă: 007museum.com

Diamonds are Forever, cel de-al 7 lea film din seria James Bond, lansat în 1971 ne prezintă multe scene pline de adrenalină filmate la jocul de ruletă, în care Bond le arată spectatorilor strategia sa unică pentru succes. Aceasta îmbină elemente din sistemul Labouchere și constă în parierea aceleiași sume în mod repetat, rundă după rundă. Bond era de părere că, în acest mod, poate învinge avantajul casei.

Această scenă a devenit atât de populară în comunitățile de jucători, încât și astăzi unii pariori aplică strategia lui Bond la jocul de ruletă.

#3 Casablanca (1942)

Casablanca este unul dintre cele mai celebre filme de dragoste vechi de la Hollywood, devenit un clasic pe care majoritatea dintre noi l-am vizionat măcar o dată. Lansat în anul 1942, în regia lui Michael Curtiz, în rolurile principale îi regăsim pe Humphrey Bogard, Ingrid Bergman și Paul Henreid.

Acțiunea se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial iar personajul principal suferă un conflict interior pentru că iubește o femeie dar, în același timp, vrea să o ajute pe aceasta și pe soțul ei să scape din orașul Casablanca, ocupat de naziști.

Sursă: Wikipedia.org

Personajul principal, Rick Blaine, deține un club de noapte, “Rick’s Café Américain”, unde se organizează jocuri de noroc, o mare parte dintre scene fiind filmate în interiorul său. Printre clienți se numără și ofițeri naziști și italieni, filmul prezentând și o fărâmă de istorie mai puțin știută.

O scenă semnificativă se petrece chiar la masa de ruletă. Rick manipulează rezultatele jocului în favoarea unui cuplu proaspăt căsătorit, căruia îi spune să parieze pe numărul 22 pentru a câștiga, ceea ce, bineînțeles, se și întâmplă. Cu banii câștigați, cei doi reușesc să obțină vize de călătorie, să scape din orașul ocupat de naziști și să se întoarcă în America.
Licență ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA