AcasăEvenimentSportRugby. SuperLiga. Vă vine să credeți? Baia Mare va juca a patra...

Rugby. SuperLiga. Vă vine să credeți? Baia Mare va juca a patra finală, consecutiv!

DISTRIBUIȚI

În sfârșit, după mai bine de o jumătate de an de bejenie, rugbyiștii băimăreni au revenit pe terenul ”Lascăr Ghineț”, acolo unde le și este locul. Revenire pe un gazon impecabil, probabil unicat în țară, care parcă îi îndeamnă pe jucători să dea tot ce au mai bun în ei. Normal, ca în orice țară bacanică, inaugurarea noii suprafețe de joc nu s-a putut face decât ”artificial”, cu o panglică tăiată de primarul municipiului și președintele clubului. Evident, nu a lipsit suita de sponsori și alți băgători de seamă, care nu a putut scăpa momentul de a se afișa în fața unui număr record de spectatori pentru Baia Mare, circa 2.500. Toată lumea prezentă a aplaudat momentul, recunoscând în acest mod implicarea celor pomeniți mai sus în acest proiect ce poate deveni emblematic pentru Baia Mare.
Da, cam atâți iubitori de rugby au venit la stadion, cu aproape o oră înainte de începerea partidei nu mai era niciun loc în cele două tribune. E limpede că modernizarea arenei trebuie continuată, nocturna, tribunele acoperite și vestiarele nu au cum să mai lipsească din ”recuzita” acestei baze sportive ce poate deveni o adevărată bijuterie. Lume multă și de o deosebită calitate a populat stadionul. Un semnal cât se poate de clar că rugby-ul a prins în Baia Mare, la ora actuală fiind pe primul loc între toate disciplinele sportive, ca performanță și număr de privitori.
Să trecem la meciul care ne-a cam ținut cu răsuflarea tăiată pe toată desfășurarea lui, chiar dacă băieții noștri veneau după patru victorii consecutive cu militarii bucureșteni. Nu, nu a fost deloc facilă victoria, steliștii jucând din postura celui care nu are ce pierde, ci doar de câștigat.
Militarii au inceput mai bine si au reusit un eseu prin Alexandru Grigore, transformat de Dumbrava, după care au dominat si au mai adaugat puncte pe tabela prin Vlaicu dintr-o lovitura de pedeapsa.
Primele puncte ale băimărenilor au fost aduse de neozeelandezul Michael Wiringi din lovitura de pedeapsa in minutul 28.
Vlaicu a refacut diferenta de 10 puncte pe tabela cu o noua lovitura de pedeapsa.
Gazdele au atacat si au reusit o incercare la sfarsitul primei parti a meciului prin Ionut Botezatu, Wiringi a transformat si stabilit scorul pauzei la 10-13.
Impinsi de la spate de peste 2500 de suporteri, Baia Mare a gasit calea spre un nou eseu prin Cristian Dinis. Wiringi a transformat si Baia Mare a preluat conducerea cu 17-13.
Ros-albastrii nu s-au predat usor si internationalul Ionel Cazan a culcat balonul in terenul de tinta advers. Vlaicu a fost din nou exact si Steaua era din nou in avantaj, 17-20.
Abia intrat pe teren, Constantin Ene si-a trecut si el in cont un eseu, transformat de Wiringi. Cu cateva minute inainte pilierul Nicolae Nere a primit galben si Steaua juca in 14.
Stelistii au incercat sa rastoarne rezultatul pana in ultima secunda, dar Baia Mare i-a tinut timp de 15 minute in propriul teren.

Despre prestația celor trei arbitrii nu pot să spun decât că a fost IMPECABILĂ!
Urmează finala cu Timișoara, duminică, 7 octombrie, ora 16, pe Stadionul Arcul de Triumf. O finală care, după mai mulți ani, se va disputa fără o echipă bucureșteană. În același timp o finală cu aceeași echipă prezentă în ultimele patru ediții, o ”provincială” a cărui nume este CSM ȘTIINȚA BAIA MARE!

CSM STIINTA BAIA MARE – Steaua București 24-20 (10-13)
Stadion: Lascar Ghinet
Arbitru central: Christophe Berdos
Arbitri centrali: Mourat Zitouni, Jacques De Lemos
Arbitru nr. 4: Florin Ferezan
Observator oficial: Valeriu Lazar

CSM Știința Baia Mare     
(1-28) Mihai Dico;(2) Andrei Radoi;(3-25) Andrei Ursache;(4-18) Ionut Hristache;(5-24) Johannes Petrus Van Heerden ;(6) Sean Morrell;(7-27) Cristian Stoica;(8-7) (C) Mihai Macovei;(9-20) Vlad Ailenei;(10-31) Michael Wiringi;(11-21) Ioan Pop;(12) Cristian Dinis Vartic;(13) Minya Csaba Gal ;(14-15) Ionut Botezatu;(15-32) Ionut Niacsu;(16-17) Florin Bardasu;(17-1) Cristian Balan;(18-5) Silviu Suciu;(19-26) Ionut Dimofte;(20-8) Constantin Ene;(21-10) Marius Danila;(22-9) Marcel Cretuleac;(23-14) Stefan Ciuntu;

Steaua București   
(1) Nicolae Nere;(2) Bogdan Zebega;(3) Madalin – Ionut Baraulea;(4) Florin – Cornel Tatu;(5) Alexandru – Florinel Grigore;(6) Laurentiu – Florin Melinte;(7) Cristian Moisei;(8) (C) Viorel Lucaci;(9) Grigoras Diaconescu;(10) Marin – Danut Dumbrava;(11) Daniel Nainer;(12) Robert – Catalin Dascalu;(13) Ionel Cazan;(14) Claudiu – Florin Ionita;(15) Florian – Adrian Vlaicu;(16) Marcel – Laurentiu Mihalache;(17) Mihai – Gabriel Popovici;(18) Sergiu – Catalin Buzea;(19) Remus Necula;(20) Mihai Rosca;(21) Laurentiu Cocarla;(22) Dan Vlad;(23) Andrei Iliescu;

Grigore Ciascai 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA