AcasăEvenimentSportRugby. SuperLiga. Băimărenii s-au apropiat de obiectivul propus după ce au învins...

Rugby. SuperLiga. Băimărenii s-au apropiat de obiectivul propus după ce au învins Farul la capătul unui meci frumos și spectaculos!

DISTRIBUIȚI

CSM Știința Baia Mare – Farul Constanța 29-20 (19-10)

Nici n-am apucat să ne găsim un loc în tribuna arhiplină a Stadionului Phoenix, că marinarii constănțeni (vorba vine, că ei sunt de fapt din toate zonele globului, pe raportul de joc fiind trecuți 14 jucători străini!) au și trimis balonul oval printre cele două bețe, transformând o lovitură de pedeapsă. Pe când ne-am dezmeticit puțin și am încercat să intrăm în atmosfera meciului, am mai primit o lovitură de măciucă în moalele capului, culmea, de la același jucător (Dumond), care a reușit un eseu pe care tot el l-a transformat.
Hopa, ne-am zis, aici gluma se îngroașă, dar încrederea în băieții campioni nu a fost niciun moment pusă la îndoială. Ne-a reconfirmat-o Ionuț Niacșu printr-un eseu de toată frumusețea. Mai greu a fost cu transformarea , dar n-am ținut seama de ratarea lui Wiringi. A urmat o încăierare pe măsura mizei partidei, arbitru Radu Petrescu rarefiind gazonul după ce a dictat câte două eliminări din fiecare tabără. Bălan și Rădoi, Morrison și Stein au fost trimiși zece minute la odihnă pe marginea terenului. Pauza i-a prins pe băimăreni în avantaj, 19-10, în urma încercărilor reușite de Ionuț Botezatu și Andrei Ursache, transformate cu precizie de Michael Wiringi.
Constănțenii au revenit în forță, Gheară rupând cinci puncte din zestrea liniștitoare a gazdelor, Cecil Dumond mai adăugând încă două prin transformarea reușită. A urmat cea mai frumoasă fază a partidei, Ionuț Botezatu prinzând o degajare a marinarilor la 60 de metri de buturile acestora, după care ”racheta” a luat-o la goană ca din rampele de lansare de la Cape Canaveral, oprindu-se doar la destinația finală. Uluitoare fază pe un stadion românesc de rugby, demnă de consemnat în antologia sportului! De la noi, firește.
Cu cinci minute înainte de final constănțenii păreau că au obținut ceea ce și-au propus (punctul bonus pentru defensivă), după ce același Dumond a reușit o lovitură de pedeapsă. Numai că atunci când te mulțumești cu puțin, de cele mai multe ori nu câștigi nimic, expresie confirmată de inepuizabilul Wiringi care a stabilit diferența finală la nouă puncte, 29-20!
Ionuț Botezatu a fost declarat jucătorul meciului, băimărenii au revenit pe locul doi, după Timișoara, având șanse să rămână cel puțin acolo după disputarea ultimelor două partide înainte de semifinale, cu Steaua în deplasare și cu Timișoara acasă, publicul a fost minunat, galeria lui Simi și-a făcut datoria și… toți băimărenii iubitori de rugby au fost mulțumiți și fericiți.
Nu ne luăm de arbitraj, în general a fost aproape corect, chiar dacă noi, ca băimăreni pătimași, i-am putea imputa centralui Radu Petrescu faptul că n-a dictat cel puțin două eliminări din tabăra constănțenilor.

Stadion: Phoenix
Arbitru central: Radu Petrescu
Arbitri asistenti: Vasile Ghioc, Razvan Iordăchescu
Arbitrul nr. 4: Bogdan Botezatu
Observator oficial: Clement Nemesniciuc

CSM Știința Baia Mare:    
(1-28) Cristian Balan;(2) Andrei Radoi;(3-25) Andrei Ursache;(4-18) Ionut Hristache;(5) Johannes Petrus Van Heerden ;(6) Sean Morrell;(7) (C) Mihai Macovei;(8) Constantin Ene;(9-20) Marcel Cretuleac;(10-31) Michael Wiringi;(11) Georgel Catuna;(12) Cristian Dinis Vartic;(13) Minya Csaba Gal ;(14-15) Ionut Botezatu;(15-32) Ionut Niacsu;(16-17) Florin Bardasu;(17-28) Mihai Dico;(18-3) Vasile Barlea;(19-27) Cristian Stoica;(20-26) Marius Danila;(21-10) Ionut Dimofte;(22-9) Vlad Ailenei;(23-21) Ioan Pop;
Farul Constanța:    
(1) Michael Vincent De Neuilly-Rice;(2) Cristian Cornei;(3) Florin Sasu;(4) Sailasa Masilevu;(5) Cristian Munteanu ;(6) Onal Agiacai;(7) Renaud Edwaldt Van Neel ;(8) Randall Anthony Morrison;(9) (C) Eugene – Anthony Jantjies;(10) Cecil Dumond;(11) Sergio Cole De La Harpe ;(12) William-Fetu’ufuka Ukumaki Aorere Helu;(13) Constantin Gheara ;(14) Mc Grath Van Wyk;(15) Gregory Stein ;(16) Erasmus Albertus Van Der Linde;(17) Lisevheli Gaven Nesindande;(18) Florin Gorun;(19) Petre Neacsu;(20) Vali-Catalin Mototolea ;(21) Samuela – Tudrau Laqai;(22) Adrian -Marian Apostol;(23) Ionut – Silviu Puisoru;

În celălat meci al zilei, Timișoara – Steaua 27-20.

Clasament:
1. Timisoara 4 3 0 1 103 – 62 2 14
2. Baia Mare 4 2 0 2 98 – 85 3 11
3. Farul Constanta 4 2 0 2 89 – 109 1 9
4. Steaua 4 1 0 3 86 – 120 2 6

Etapa următoare:
15 septembrie:
RCMUV Timisoara – RCJ Farul Constanta – ora 10.00 – Rugby TV
16 septembrie: CSA Steaua – CSM Stiinta Baia Mare – ora 16.00 – GSP TV

Grigore Ciascai    

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA