AcasăEvenimentSportRugby. Finala Cupei României - Știința Baia Mare a pierdut finala în...

Rugby. Finala Cupei României – Știința Baia Mare a pierdut finala în care pornea ca favorită

DISTRIBUIȚI

RCM UV Timisoara a invins CSM Stiinta Baia Mare si a castigat finala Cupei Romaniei Gold Corporation la Rugby, in cadrul unui meci
spectaculos, desfasurat la Alba Iulia, in fata a aproximativ 6.000 de spectatori.

Șase mii de spectatori au urmărit finala Cupei României Gold Corporation la Rugby din tribunele stadionului ”Unirea” din Alba Iulia. Pentru prima dată în istoria acestui sport, marea finală a Cupei României la rugby s-a jucat în inima Transilvaniei, la sugestia sponsorului principal al competiţiei.

Peste 300 de băimăreni au ocupat un sector al tribunei stadionului, dorind să participe la ceea ce au sperat că va fi un moment de referință, poate imposibil de egalat vreodată: câștigarea tuturor trofeelor puse în joc în competițiile interne. N-a fost să fie, dar asta nu știrbește cu nimic comportarea de excepție pe care rugbyștii băimăreni au avut-o pe tot parcursul anului 2011, îndeplinidu-și toate obiectivele fixate. Cei care am fost în tribunele stadionului ne-am dat seama foarte repede că echipei noastre îi va fi foarte greu să câștige această partidă, dar am sperat până pe la mijlocul reprizei secunde. Oboseala acumulată în ultima perioadă, mai ales după semifinala și finala campionatului, cantonamentul prelungit (aproape trei săptămâni), numărul mare (șapte) al titularilor accidentați și nerefăcuți, transferurile dubioase (numai într-o țară ca România se poate așa ceva) efectuate de Timișoara, special pentru această partidă, au constituit bariere imposibil de trecut pentru băimăreni. Dincolo de orice, rugbyștii băimăreni și-au câștigat prin muncă, dăruire, respect și bun simț un loc (pe veci) în inimile noastre, ca atare, nu putem decât să le mulțumim pentru ceea ce au realizat și în 2011.

RCM Timișoara a câștigat sâmbătă finala Cupei Românei Gold Corporation la rugby, competiție disputată pentru prima dată în Transilvania, tocmai în orașul devenit cea de-a doua capitală a României cu ocazia sărbătorii naționale, pe 1 Decembrie. Timișoara a învins CSM Știința Baia Mare cu scorul de 32 – 10, în urma unui meci ce a ținut cu sufletul la gură un număr record de spectatori.

Peste șase mii de albaiulieni, dar și iubitori ai rugby-ului veniți din Baia Mare, Timișoara, Cluj, București au urmărit spectacolul de pe teren. Au fost 80 de minute de foc: băimăreanul Ionuț Dimofte a deschis scorul cu o lovitură de pedeapsă încă din primul minut, dar în minutul 14, Mădălin Lemnaru de la RCM UV Timișoara a reușit prima încercare și Calafeteanu a transformat. Și asta în condițiile în care timișoara evolua cu un om mai puțin în teren, după ce un jucător a primit cartonaș galben încă din minutul patru. Tot Lemnaru a și ”închis” prima repriză, cu a treia încercare a partidei, scorul la pauză fiind 29 – 3  în favoarea bănățenilor. Calafeteanu a început cea de-a doua repriză cu o nouă încercare reușită, iar tânărul pilier Silviu Suciu a înscris prima încercare a băimărenilor. În finalul meciului, Calafeteanu a reușit o nouă lovitură de pedeapsă, stabilind scorul final: 32 – 10. De altfel, înainte de meci, Valentin Calafeteanu a primit și trofeul pentru cel mai bun marcator al SuperLigii CEC Bank, în timp ce Ionuț Dimofte s-a clasat pe locul doi.

Dragoș Tănase, director general al RMGC: ”Ne bucurăm că, împreună cu Federația Română de Rugby, le-am putut oferi albaiulienilor și spectatorilor din toată ţara ocazia de a asista la un moment unic în istoria acestei competiţii. Parteneriatul cu Federaţia Română de Rugby ne onorează și ne dă posibilitatea de a răsplăti munca, dedicația și fair play-ul. Felicităm cele două echipe finaliste pentru spectacolul plin de forță și noblețe pe care ni l-au oferit astăzi, în lupta lor pentru acest important trofeu”. La rândul său, Alin Petrache, președintele FRR a spus: ”Mă bucur extrem de mult pentru această finală. A fost un meci frumos, din care rugby-ul a câștigat.

Evenimentul a fost unul grandios, așa cum merită o finală a Cupei României. Le mulțumim partenerilor noștri pentru implicarea dovedită”. Pe lângă organizarea acestei partide, sponsorul principal a pregătit și o serie de momente speciale pentru public, care au inclus defilarea Gărzii Cetății Alba Iulia şi a ansamblului de fanfară al Centrului de Cultură Augustin Bena din subordinea Consiliului Judeţean Alba, meciuri demonstrative jucate de copiii clubului sportiv Gold Roşia Montană” şi o tombolă cu peste patru sute de premii.

Caseta tehnică

RCM Timișoara – CSM Știința Baia Mare: 32 – 10

Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia

Arbitri: Salem Attalan (30 ani – Top 14) – Nicolas Datas, Alain Falaise (toși din Franța)

Arbitru nr. 4: Horațiu Bărgăunaș

Arbitru video: Vlad Iordăchescu

Observator federal: Silviu Spătaru

Baia Mare: 32. Ionuț Niacșu, 21. Ioan Pop, 13. Csaba Gal-Minya, 12. Ionel C. Diniș-Vârtic, 31. Dănuț Botezatu, 10. Ionuț Dimofte, 20. Vlad Ailenei, 25. Andrei Ursache, 2. Andrei Rădoi, 1. Cristian Bălan, 18. Ionuț Hristache, 4. Cosmin Cirțiu, 27. Cristian Stoica, 8. Marius Dănilă, 7. Mihai Macovei (C). Rezerve: 16. Paul Rusu, 3. Vasile Bârlea, 28. Mihai Dico, 6. Sean Morrell, 30. Cristian Podea, 22. Andrei Nistor, 29. Ionuț Budușan, 5. Silviu Suciu.

Grigore Ciascai

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA