AcasăEvenimentSportRUGBY. JUNIORI - Paul Rusu, noul antrenor secund al "zimbrişorilor"

RUGBY. JUNIORI – Paul Rusu, noul antrenor secund al „zimbrişorilor”

DISTRIBUIȚI

RUGBY. JUNIORI Noul antrenor secund al echipelor de juniori Under 16 și Under 18 al CSM Ştiinţa Baia Mare este, începând din 6 octombrie, Paul Rusu.

Fiind încă jucător activ al vicecampioanei României, pilierul de 33 de ani va face tandem cu fostul demi de mêlé, Adrian Manolache, substituindu-l astfel ca secund pe tonganul Sione Vaiomounga, căruia starea de sănătate nu îi mai permite să se implice în pregătirea zimbrișorilor.

Născut pe data de 10 septembrie 1984 în Năsăud, județul Bistrița-Năsăud, pilierul de 1,78 m – 115 kg și-a început cariera la Rugby Club Domus Gura Humorului fiind legitimat pentru prima oară pe data de 4 octombrie 1999.

Începând cu vara lui 2002, de pe data de 22 august, evoluează la CSM Bucovina Eldoforest Suceava.

După exact doi ani și patru zile, pe data de 26 august 2004, este transferat în Baia Mare, pe atunci CSM Remin.

Pe lângă pleiada de succese obținute cu CSM Știința Baia Mare, pe plan intern, anul 2016 a fost unul de apogeu atât în plan profesional cât mai ales în cel personal.

Ca jucător a debutat pentru prima reprezentativă la Madrid contra Spaniei pe data de 13 februarie într-o victorie 21-18, la vârsta de 31 de ani 5 luni și 3 zile, în timp ce la exact opt luni de la acest debut, pe data de 13 octombrie, soția sa Simona i-a adus pe lume primul copil, Aida Elena, o fetiță ce a cântărit la naștere 3.500 grame și 49 de cm înălțime.

În vara acestui an, cu ocazia Jocurilor Naționale Special Olympics (2-5 iunie), alături de nume precum Andrei Cupșa (medaliat cu argint la slalom uriaș la Jocurile Mondiale de Iarnă din Coreea de Sud), Andrei Gherghel (multiplu campion mondial, european dar și participant la trei ediții ale Jocurilor Olimpice 2000, 2004 și 2008, la probele de natație), Robert Țuțea (component al echipei de volei masculin Știința Explorări Baia Mare) sau Mihai Mădăian (multiplu campion european de taekwondo), Paul Rusu a făcut parte din echipa desemnată să poarte “Flacăra Speranței”.

Alin Boțioc

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA