Acasă Eveniment Sport Rugby. Cupa României. Sambată în Baia Mare se joacă marea finală!

Rugby. Cupa României. Sambată în Baia Mare se joacă marea finală!

DISTRIBUIȚI

Mâine, cu începere de la ora 13:00, arena de rugby ,,Lascăr Ghineţ,, din Baia Mare va fi gazda finalei actualei ediţii a Cupei României, în care se vor întîlni CSM Ştiinţa Baia Mare şi Steaua Bucreşti.
Aceasta este cea de a patra finală care le aduce faţă în faţă pe cele două combatante. În precedentele trei întâlniri, Steaua a câştigat de două ori în anul 2006 la Bârlad cu 41-12 şi un an mai târziu la Braşov cu 14-13. Studenţii băimăreni au învins în anul 2010 cu 13-6.
Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în semifinala Superligii CEC Bank din acest an, când băimărenii au câştigat cu scorul de 24-20. Faţă de lotul cu care antrenorii Eugen Apjok şi Bebe Lucaci au pornit în acest an competiţional pentru acest joc cei doi tehnicieni nu pot alinia nouă jucători. Cinci au semnat cu cluburi din străinătate iar ceilalţi patru sunt accidentaţi.
Referitor la acest aspect antrenorul Apjok, a declarat că nu îşi face probleme, deoarece a început cu un lot de 39 de jucători şi pe raportul de arbitraj sunt trecuţi doar 23. Este clar că cei care vor fi în teren vor demonstra că merită să facă parte din această echipă şi vor da totul pentru victorie.
Astăzi, FR Rugby a organizat o conferinţă de presă la restaurantul Rustic, la care au participat antrenorii şi căpitanii de echipă. Din declaraţiile celor patru am putut reţine că ambele echipe îşi doresc cu foarte multă ardoare victoria, de unde sunt convins că va rezulta un joc de bună calitate care le va da satisfacţie celor prezenţi în tribune.
Căpitanul echipei băimărene Ionuţ Pop a declarat: ,,Sperăm că mâine să facem un meci bun. Avem avantajul terenului propriu, suporterii vor veni în număr mare şi sperăm să ne poarte spre victorie. Avem şi un avantaj, dar cred că e şi un dezavantaj, că ne cunoaştem atât de bine cu cei de la Steaua, disputând atâtea meciuri. Sper să menţinem ritmul ultimelor meciuri şi să ţinem cupa în Baia Mare,,.
La rândul său Florin Vlaicu (Americanu), a menţionat: ,,Venim după un meci câştigat în semifinală contra echipei campioane şi ne-am mobilizat foarte bine pentru acest joc. Am venit să câştigăm, dar vom vedea ce se va întâmpla mâine pe teren. Cu cei din Baia Mare am avut foarte multe meciuri împreună, am câştigat şi noi, însă de mai multe ori ei în ultimii ani. Cred că avem de luat o revanşă. Totul se va vedea mâine, pe teren. Echipa mai bună, mai închegată, va câştiga! Băimărenii au un avantaj, joacă acasă şi publicul, care este foarte fanatic aici, le va da un imbold. Dar sper că publicul nu o să ne intimideze şi să jucăm cât mai bine!”
Pentru această finală va fi o tombolă în urma căreia spectatorii prezenti mâine pe arena ,,Lascăr Ghineţ,, vor putea câştiga prin tragere la sorţi cinci baloane cu semnăturile jucătorilor, un trening al echipei naţionale, trei fulare şi două fanioane cu CSM Ştiinţa. La intrare, fiecare persoană va primi un tichet înseriat, care va participa la extragere.

Echipele probabile:
CSM Ştiinţa: Prtistăviţă, Rădoi, Bălan, Dănilă Hristache, Stoica, Morell, Ene, Ailenei, Wiringi, Pop (căp), Gal, Diniş, Cătună, I. Botezatu.
Rezerve: Rusu, Bârlea, Cirţiu, Niacşu, Dico, Creţuleac, Van Heerden.

CSA Steaua: Nere, Mihalache, Baraulea, Tatu, Grigore, Melinte, Lucaci, Ianus, Diaconescu, Dumbravă, Nainer, Ioniţă, Cayan, Dumitru, Vlaicu (căp).
Rezerve: Buzea, Moisei, Simion, Necula, Pătraşcu,Zamfir, Roşca, Popovici.

Arbitri: Vlad Iordachescu (central) – Radu Petrescu şi Răzvan Iordăchescu (judecători de margine) – toţi din Bucureşti. Arbitrii nr. 4 şi 5 vor fi Nicolae Copil (Cluj-Napoca) şi Dănuţ Frăsineanu (Bucureşti).
Observator: Gheorghe Sabău (Cluj-Napoca).
Horia Crişan.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA