AcasăEvenimentSportRUGBY - Cupa Mondială 2015, deschisă oficial. Anglia, victorie în meciul...

RUGBY – Cupa Mondială 2015, deschisă oficial. Anglia, victorie în meciul cu Fiji

DISTRIBUIȚI

Cupa Mondială la rugby 2015, ediția a opta a celei mai importante competiții cu balonul oval, a fost declarată deschisă oficial, după o scurtă ceremonie, vineri seara, pe Stadionul Twickenham, de președintele World Rugby, francezul Bernard Lapasset, alături de care s-a aflat prințul Harry.

Imediat după ceremonia de deschidere, care a durat circa 20 de minute, propunând o baladă în Anglia, leagănul rugby-ului, prințul Harry a insistat asupra ‘valorilor deosebite ale acestui sport și a făcut referință la câteva momente de marcă din istoria Cupei Mondiale, prezența lui Nelson Mandela în 1995 sau dropgolul lui Jonny Wilkinson, care a adus titlul Angliei în 2003.

În tribuna de onoare s-au aflat prințul William și soția sa Kate și premierul britanic David Cameron, transmite AFP.

Organizatorii se așteaptă ca peste patru miliarde de telespectatori să urmărească măcar un meci de la Cupa Mondială, partidele fiind transmise în 2013 țări.

România face parte din Grupa D, alături de Franța, Irlanda, Italia și Canada.

Anglia a învins Fiji în meciul de deschidere

imageResize (1)Selecționata Angliei a învins reprezentativa Fiji cu scorul de 35-11 (18-8), vineri seara, pe Stadionul Twickenham din Londra, în meciul de deschidere al Cupei Mondiale de rugby 2015, care are loc în Anglia și Țara Galilor.

XV-le Trandafirului și-a asigurat și punctul bonus ofensiv, reușind al patrulea eseu în prelungirile partidei.

Fiji, la care a jucat și Manasa Saulo (Timișoara Saracens), a ținut piept vreme de circa 70 de minute echipei Angliei, dar în cele din urmă gazdele au reușit să se desprindă pe tabelă, câștigând confortabil un meci în care Mike Brown, autor a două eseuri, a fost desemnat cel mai bun om de pe teren.

Anglia a reușit în acest meci cea mai rapidă încercare la un meci de deschidere în istoria Cupei Mondiale, după doar 13 minute (eseu de penalizare), depășind recordul stabilit în 2011 de neozeelandezul Richard Kahui, după 19 minute, în meciul cu Tonga.

Pentru Anglia au marcat George Ford (lovituri de pedeapsă – 3, 34, transformare – 14), Mike Brown (eseuri – 22, 72), Billy Vunipola (eseu – 81), Owen Farrell (lovituri de pedeapsă – 68, transformări – 74, 85), plus un eseu de penalizare (13).

Nemani Nadolo (eseu – 30 și lovitură de pedeapsă – 36) și Ben Volavola (lovitură de pedapsă – 64) au realizat punctele fijienilor.

Următorul meci al englezilor va avea loc sâmbătă 26 septembrie (22,00), cu Țara Galilor, pe Twickenham, în timp ce fijienii vor juca miercuri 23 septembrie (18,45), contra Australiei, la Cardiff (Millennium Stadium).

În fața a 80.015 spectatori, vineri seara, pe Twickenham, au evoluat echipele:

Anglia: Brown – Watson, Joseph, Barritt (Burgess, 62), May – Ford (Farrell, 62), Youngs (Wigglesworth, 52) – Robshaw, Morgan (B. Vunipola, 52), Wood – Lawes, Parling (Launchbury, 52) – Cole (Brookes, 68), Youngs (Webber, 74), Marler (M. Vunipola, 52). Selecționer: Stuart Lancaster.

Fiji: Talebula – Waisea, Goneva, Lovobalavu, Nadolo – Volavola, Matawalu – Qera, Matadigo, Waqaniburotu (Yato, 60) – Nakarawa, Ratuniyarawa (Cavubati, 40) – Saulo (Colati, 76), Koto (Tuapati, 75), Ma’afu (Ravai, 75).

Selecționer: John Gregory McKee.

Arbitru: Jaco Peyper (Africa de Sud).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA