AcasăNews AlertROMÂNIA MERGE LA RIO! – Naționala de handbal feminin s-a calificat la...

ROMÂNIA MERGE LA RIO! – Naționala de handbal feminin s-a calificat la Olimpiadă! Baia Mare, contribuție majoră!

DISTRIBUIȚI

România merge la Jocurile Olimpice ce se vor desfășura în această vară la Rio de Janeiro, în Brazilia. Va fi a patra participare a naționalei feminine de handbal din istoria ei, ultima calificare fiind obținută în 2008.

După ce sâmbătă, în primul meci din ziua a doua a turneului preolimpic de calificare, organizat în orașul Aarhus din Danemarca, România a surclasat Uruguay jucând numai cu jucătoarele de rezervă, a urmat întâlnirea dintre formația gazdă și Muntenegru. Jucătoarele balcanice au reușit să câștige partida, pe care au dominat-o din primul până în ultimul minut de joc, scor 26-22 (13-10), obținând astfel calificarea la Olimpiadă.

Rezultatul din această seară le trimite la Rio pe fetele din naționala antrenată de Tomas Ryde și Costică Buceschi, cu o zi înainte de terminarea turneului de calificare. Cu două înfrângeri severe administrate de România și Muntenegru, Danemarca a pierdut orice speranță de a trece Atlanticul, acolo unde și-a dorit atât de mult să ajungă încât a reușit să obțină găzduirea turneul preolimpic în urma unor manevre dubioase ale Federației Internaționale.

Duminică, de la ora 18.30, România și Muntenegru se vor întâlni într-un meci care va fi important doar pentru statisticile confruntărilor directe, rezultatul nu mai poate influența calificarea la competiția supremă a sportului mondial.

HCM Baia Mare a avut o contribuție majoră la calificare

501241518

Calificarea României la Jocurile Olimpice de Vară a fost posibilă și prin contribuția decisivă a jucătoarelor de la HCM Baia Mare. Mai mult de jumătate din lotul care a jucat în campania de calificare și la mondialul din decembrie 2016, disputat în Danemarca, unde s-a obținut medalia de bronz și dreptul de a participa la turneul preolimpic, au provenit de la clubul băimărean.

Aproape la fel au stat lucrurile și la turneul preolimpic din Danemarca, doar că n-au putut fi prezente, din motive de sănătate, două din componentele de bază ale naționalei, Melinda Geiger și Adriana Nechita. Au fost însă acolo colegele lor: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Valentina Ardean Elisei, Gabriela Perianu, Anamaria Tănăsie, Patricia Vizitiu, Luciana Marin, Gabriela Szucs, care și-au făcut datoria față de țară, cum se mai spune.

Pentru că vorbim de Baia Mare până la urmă, trebuie să le amintim și pe jucătoarele care s-au format în orașul nostru, au jucat pentru HCM în sezonul trecut: Eliza Buceschi, Aneta Pârvuț, Mădălina Zamfirescu. Nu avem cum să-i uităm pe Costică Buceschi, antrenorul secund al naționalei, alături de Adrian Ionescu, fizioterapeut la clubul băimărean.

E pentru prima dată în istoria sportului maramureșean când un club local are o contribuție atât de masivă la obținerea unui succes important al sportului românesc.

Grigore Ciascai 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA