AcasăAlteleEconomicROMÂNIA E ÎN CREȘTERE – Avansul economic a fost de 4,8% în...

ROMÂNIA E ÎN CREȘTERE – Avansul economic a fost de 4,8% în 2016

spot_img

DISTRIBUIȚI

ROMÂNIA E ÎN CREȘTERE  România a înregistrat o creștere economică de 4,8% anul trecut, potrivit datelor publicate azi de INS. În ultimele trei luni ale anului trecut, avansul PIB-ului a fost de 4,7% pe serie brută, în comparație cu aceeași perioadă din 2015.

România a avut un avans economic de 4,8% în 2016, arată datele Institutului Național de Statistică publicate marți. În ultimele trei luni ale anului trecut, creșterea economică a fost de 4,7% pe serie brută, în comparație cu aceeași perioadă din 2015, conform Știripesurse.ro.

Rata de creștere a economiei este ușor sub cea estimată de Comisia Europeană, de 4,9%, dar în linie cu ultima estimare a Comisiei Naționale de Prognoză (CNP).

În cea mai recentă estimare a evoluției economiei românești, Comisia Europeană preconizează pentru 2017 un ritm de creștere mult sub cel prognozat de Guvern . De altfel, nicio instituție financiară nu a lansat estimări măcar apropiate de nivelul super-optimist al Executivului, de 5,2 procente. Economia românească a crescut în trimestrul al patrulea al anului trecut cu 4,7%, pe serie brută, față de aceeași perioadă din 2015. Creșterea economică din 2016 este cea mai mare înregistrată de România după 2008. În 2015, economia românească a avansat cu 3,9%.

Datele publicate marți arată o accelerare a creșterii economice în ultimul trimestru din 2016 față de trimestrul al treilea, când produsul intern brut (PIB) al României a crescut cu 4,3%, pe serie brută, față de aceeași perioadă a anului 2015.

În date ajustate sezonier, PIB-ul României a urcat cu 4,8% în trimestrul al patrulea față de aceeași perioadă din 2015, după un avans de 4,4% în trimestrul III, de 5,8% în trimestrul II și de 4,1% în primul trimestru al anului trecut.

În ceea ce privește evoluția față de trimestrul anterior, creșterea din trimestrul al patrulea a fost de 1,3%, după +0,5% în trimestrul III, +1,5% în trimestrul II și +1,3% în primul trimestru din 2016, arată seriile publicate de INS.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA