AcasăActualitateROMÂNIA/CE RISCĂ ANTIVACCINIȘTII - Părinții care refuză să își vaccineze copiii pasibili...

ROMÂNIA/CE RISCĂ ANTIVACCINIȘTII – Părinții care refuză să își vaccineze copiii pasibili de amenzi până la 10.000 de lei. Proiectul de lege adoptat de Comisia de Sănătate

DISTRIBUIȚI

ROMÂNIA/CE RISCĂ ANTIVACCINIȘTII  Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie, care sta în Parlament din 2017, a fost scos de la sertar şi dezbătut, luni, în procedură de urgenţă la Comisia de Sănătate.

Proiectul a fost adoptat în unanimitate de Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaţilor. Dacă va deveni lege, părinţii care îşi vaccinează copiii pot primi chiar şi amenzi, conform Mediafax, citat de zf.ro

Sancţiunile în principiu au rămas aceleaşi, de la avertisment în primă fază, ulterior cu amenzi de la 500 de lei, 1.000 de lei, cea mai mare amendă din câte ştiu este până la 10.000 de lei”, a declarat Corneliu Buicu, preşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor.

Există şi situaţii speciale în care părinţii nu vor primi amendă în cazul în care nu îşi vor vaccina copii. Trebuie să vină însă cu dovezi. „Părinţii care nu vor să îşi vaccineze copii trebuie să aibă un motiv şi anume o contraindicaţie definitivă sau temporară ei au posibilitatea să refuze vaccinarea”, a explicat deputatul pentru sursa citată.

Mai multe, AICI.

Sursă: zf.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA