spot_img
Acasăsinucidere maramuresCRIZA MIGRAŢIEI - Români condamnaţi în Germania, unde au adus ilegal peste...

CRIZA MIGRAŢIEI – Români condamnaţi în Germania, unde au adus ilegal peste 220 de solicitanţi de azil din Ungaria

DISTRIBUIȚI

CRIZA MIGRAŢIEI  Doi români au fost condamnaţi la închisoare de un tribunal german pentru că au transportat în 2015, în toiul crizei migraţiei, către Germania, în condiţii periculoase, peste 220 de solicitanţi de azil.

Un tribunal de la Passau, în Bavaria (sud-est), i-a condamnat marţi pe cei doi bărbaţi, în vârstă de 28 şi 27 de ani, la şase ani şi nouă luni şi la trei ani şi trei luni de închisoare, potrivit unei purtătoare de cuvânt a tribunalului. Procuratura a cerut pedepse mai dure.

Fiecare migrant a plătit 500 de euro pentru a fi dus în Germania, scrie News.

Bărbatul mai în vârstă a fost condamnat pentru că a transportat în şase rânduri zeci de solicitanţi de azil către Germania, iar complicele său din cauza a două traversări.

Potrivit acuzării, fiecare candidat la azil trebuia să plătească suma de 500 de euro pentru a se îmbarca la Budapesta către Germania.

Cei doi au fost arestaţi în august 2016 în România, iar ulterior au fost predaţi autorităţilor germane.

Ei au fost găsiţi vinovaţi că au transportat din Ungaria în Germania 223 de migranţi, inclusiv copii, înghesuiţi în camionete sau dube.

Transporturile au avut loc în perioada iulie-august 2015, când criza migraţiei atingea apogeul. Germania a primit în acel an aproximativ 900.000 de azilanţi.

În alt caz, tot în Bavaria, alţi trei presupuşi traficanţi de migranţi au fost judecaţi marţi, la Traunstein, din cauză că au adus sute de refugiaţi în Germania la sfârşitul lui 2015 şi începutul lui 2016.

Cel puţin şase copii s-au înecat în cursul traversării ilegale a mării din Turcia în Grecia.

Inculpaţii, sirieni şi irakieni, cu vârste cuprinse între 30 şi 43 de ani, sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea mai mare de traficanţi de persoane.

Un verdict în acest caz urmează să fie propnunţat pe 27 noiembrie.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA