spot_img
AcasăActualitateSocialROMÂNCELE MOR CU ZILE - România, cea mai mare rată din UE...

ROMÂNCELE MOR CU ZILE – România, cea mai mare rată din UE a mortalităţii evitabile prin asistenţă medicală în rândul femeilor

DISTRIBUIȚI

În România, mortalitatea care ar fi putut fi evitată prin intervenţii corespunzătoare de asistenţă medicală este cea mai ridicată din UE pentru femei şi a treia cea mai ridicată pentru bărbaţi, după Letonia şi Lituania. Asta, potrivit unui raport al Comisiei Europene privind starea de sănătate a României, relatează Gândul

“Aproximativ 53 867 de decese au fost considerate ca fiind evitabile în 2014. Bolile cardiace ischemice au reprezentat 31,4 % din aceste decese evitabile prin asistenţă medicală. Alte cauze importante ale deceselor evitabile prin asistenţă medicală au fost boli cerebrovasculare (23 % din total) şi bolile hipertensive (12,9 % din total)”, se arată în raport.

Chiar dacă au scăzut în ultimii ani, în special în rândul persoanelor sub 65 de ani, România a avut întotdeauna printre cele mai mari niveluri de mortalitate cauzată de cancer de col uterin din întreaga UE.
“Acest lucru a fost atribuit unei lipse de depistare sistematică a bolilor şi gradului slab de acoperire. Spre exemplu, în 2014, 27 % dintre femeile cu vârsta între 20-69 de ani au raportat că au făcut testul de depistare a cancerului de col uterin în ultimii trei ani (EHIS). Calitatea slabă a practicilor de depistare a bolilor joacă, de asemenea, un rol”, potrivit documentului.

În ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de sân a fost mai scăzută în România decât în alte ţări UE şi, în timp ce în rândul femeilor mai tinere de la sfârşitul anilor 1990 a scăzut, aceasta continuă să crească în rândul femeilor cu vârsta de 65 de ani şi peste.

Continuarea, AICI.
Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA