AcasăEvenimentRomaltyn a venit cu o nouă ofertă: Baia Mare va câştiga 850.000...

Romaltyn a venit cu o nouă ofertă: Baia Mare va câştiga 850.000 USD/an şi va avea 700 locuri de muncă

DISTRIBUIȚI

Continuă războiul dintre Romaltyn Mining şi Primăria Baia Mare. De data aceasta în Sala Europa a avut loc o nouă  întâlnire între cele două tabere, fiecare venind cu propriile idei. Societatea Romaltyn a venit cu o aşa numită „Ofertă adresată comunităţii municipiului Baia Mare”, în care sunt trecute principalele motive pentru care ar trebui reluată activitatea la societatea mai sus amintită.

În primul rând, în ofertă se arată că „din totalul estimat de 24 milioane USD, care se vor plări către Statul Român, cca 850.000 USD/an vor reveni autorităţilor locale băimărene. Crearea a cca 700 de locuri de muncă (200 locuri noi de muncă în activităţi directe şi aproximativ 500 locuri noi de muncă în activităţi indirecte)”.

Tot în oferta prezentată astăzi municipalităţii se arată că societatea se angajează  ca să acorde sprijin material şi financiar autorităţilor locale pentru rezolvarea problemelor sociale ale comunităţii (reabilitări d e  şcoli, grădiniţe, înfiinţarea de locuri de  joacă pentru copii).

Tot în oferta prezentată Primăriei Baia Mare se mai arată că Romaltyn se angajează la ecologizarea amplasamentelor pe care sunt depozitate sterilelele şi instalaţiile tehnologice, reprezentând în total a proximativ 165 ha terenuri. „Romaltyn va dona comunităţii terenul pe care este amplasat Uzina, după terminarea activităţii de producţie şi ecologizare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA