AcasăAdministrație"ROBINETUL" S-A DESCHIS - 1,4 milioane de lei au dat primăriile conduse...

„ROBINETUL” S-A DESCHIS – 1,4 milioane de lei au dat primăriile conduse de PNL în Maramureș unei firme cu 0 angajați și cifra de afaceri 0, deținută de soția unui… liberal

spot_img

DISTRIBUIȚI

1,4 milioane de lei din PNDL 3 și o firmă de consultanță din Maramureș cu 0 angajați, o vechime de 10 ani și o activitate care i-a adus, de la înființare, o cifră de afaceri care în total nu depășește 30 de mii de lei. Aceasta este rețeta succesului după care s-au cheltuit banii publici în Maramureș, în ultimele câteva zile.

O firmă a reușit să obțină contracte importante cu primăriile și consiliile locale a patru comune, toate prin achiziție directă și într-un interval de timp extrem de scurt: nu mai puțin de 15 contracte din data de 1 și până în 11 octombrie 2021. Toate cele patru primării/ consilii locale care au contractat serviciile acestei firme sunt conduse de PNL. Pe de altă parte, administratorul și singurul acționar al firmei este, oficial, băimăreanca Bondici Ioana Georgeta. Pe lângă calitatea de șefă a propriei firme, de 10 ani, Bondici Ioana este și soția lui Bondici Șerban Marius, nimeni altul decât fostul președinte al Tineretului Național Liberal Maramureș. Momentan, activează pe postul de director tehnic la o firmă din Baia Mare care se ocupă cu întocmirea documentațiilor tehnice de execuție, avizare, verificare și autorizare a lucrărilor de instalații electrice de distribuție proiectate.

Situația ar putea să pară o simplă coincidență, la prima vedere. Doar că restul datelor problemei indică cu totul altceva.

De peste 10 ani pe piață, activitate aproape inexistantă

NORDXPERT CONSULTING SRL este exemplul de firmă pe care o închizi după maximum doi ani de activitate: istoricul arată datorii constante, profit zero sau minimal și o cifră de afaceri care, însumată, nu depășește 30 de mii de lei de la înființare și până azi. Numărul maxim de angajați declarați a fost de unul, însă nici acesta nu mai figurează nicăieri din 2018. Așadar, cum poate o firmă practic necunoscută, fără nici un fel de activitate notabilă, venituri și fără măcar un singur angajat să primească pe tavă 15 contracte pentru servicii de consultanță, în 10 zile, și care valorează în total peste 1,4 milioane de lei?

 

Explicația ține tot de zona politică. Bondici Șerban nu este străin nici de administrația publică. Fost consilier local PNL în Consiliul Local al municipiului Baia Mare, liberalul a fost coleg, printre alții, cu Călin Bota, actual deputat de Maramureș și susținător al „echipei căștigătoare” Cîțu, alături de tânărul șef de consiliu județean Ionel Bogdan. Susținerea liberalilor maramureșeni pentru premier în campania pentru șefia PNL la nivel național nu a rămas nerăsplătită. Primăriile județ cu primari PNL fiind printre norocoasele câștigătoare și la „loteria” fondurilor de rezervă ale Guvernului, distribuite după bunul plac de către premier.

Nu e o surpriză pentru nimeni faptul că Bota, actual șef al PNL Baia Mare, visează la funcția de primar al municipiului reședință de județ. Cochetează cu ideea de ani buni, încă de pe vremea când era viceprimar. Se cunoaște, de asemenea, faptul că între acesta și Mircea Cirț, fostul candidat PNL pentru Primăria Baia Mare și un alt personaj dornic de scaunul de primar, relațiile nu sunt unele dintre cele mai bune. Doar că, în timp ce Cirț (fost iubitor PSD) s-a alăturat „dreptei” de puțin timp și doar pentru că liberalii considerau că are șanse la primărie, Bota e un penelist cu state vechi în partid. Așadar, o tatonare a terenului pentru o susținere cât mai consistentă (deși nu deține nici o funcție publică în acest moment, Bondici este în continuare un membru PNL cu influență) ar putea consta în motivul pentru care au fost atribuite aceste contracte. Familia Bondici nu este, dealtfel, una nevoiașă. La ultima declarație de avere de pe vremea când era consilier local, Bondici Șerban deținea împreună cu soția sa terenuri intravilane în Baia Mare și Satulung cu o suprafață de 11.818 mp, un apartament în Baia Mare și două case, în Baia Mare și Satulung, și o sumă totală de 115 mii de lei și 2.400 de euro.

Dar de ce ar fi acceptat primăriile să lucreze cu o firmă dubioasă, știind că informația va ajunge în spațiul public? Pentru că frica de a fi exclus de la „robinetul” central primează. În perioada ce urmează, vom urmări atent rezultatele serviciilor de consultanță plătite cu 1,4 milioane de lei din bani publici.

Adrian Barbur/ ActualMM

Foto: ziarmm; Facebook.com: Banii Noștri

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA