spot_img
AcasăEvenimentSportRISCĂ SĂ NU TERMINE CAMPIONATUL – Minaur l-a pierdut și pe Sadoveac,...

RISCĂ SĂ NU TERMINE CAMPIONATUL – Minaur l-a pierdut și pe Sadoveac, declarat liber de contract!

DISTRIBUIȚI

Baia Mare handbalistică râde cu un ochi şi plânge cu celălalt. Echipa feminină tocmai a obţinut un succes uriaş în Liga Campionilor, scor 18-17 cu Fleury, care a adus-o cu un pas în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. În schimb, formaţia masculină se zbate să supravieţuiască. Duminică, într-un meci din Liga Naţională, Minaur a pierdut fără drept de apel partida cu Potaissa Turda (scor 39-29). Iar la finalul acestui joc, antrenorul Petru Pop şi handbalistul Daniel Bera au răbufnit şi au detaliat la conferinţa de presă situaţia incredibilă în care a ajuns Minaur.

Cu doar o zi înaintea partidei cu Potaissa Turda, campioana României a mai pierdut încă un jucător! Marius Sadoveac nu a jucat la Turda şi toată lumea s-a întrebat ce s-a întâmplat cu el, mai ales că ieşise valid de la ultima partidă de campionat cu CSM Ploieşti. Interul Minaurului a devenit liber de contract, în urma votului exprimat vineri seara de membrii Consiliului de Administraţie al FRH. Baia Mare a avut 10 zile la dispoziţie să-i plătească restanţele handbalistului, lucru care nu s-a întâmplat.

Chiar la începutul partidei cu Potaissa Turda, Minaur a mai pierdut încă un handbalist important, pe Uros Vilovski, care s-a accidentat. Practic, echipa nu a mai avut puterea să lupte şi a capitulat la o diferenţă de 10 goluri în faţa unei rivale în ultimii ani. Iar după joc a cedat şi răbdarea antrenorului Petru Pop şi a handbalistului Daniel Bera, care au vorbit la conferinţa de presă deschis despre problemele echipei. Declaraţiile care pot fi urmărite şi video pe turdanews.ro sunt „dureroase”!

Petru Pop: „Pentru noi, toate meciurile se dispută sub cod roşu. Cel mai important jucător al nostru, Marius Sadoveac, l-am pierdut sâmbătă dimineaţa, a fost declarat liber de Federaţia Română de Handbal. O surpriză pentru noi, poate pentru club deloc o surpriză. Poata asta se doreşte. După 5 minute de joc l-am pierdut şi pe Vilovski. Aşteptam să se termine meciul, cele 60 de minute, şi să să nu se mai accidenteze nimeni.

Cu siguranţă este o plăcere deosebită pentru Turda să prindă Minaur în situaţia aceasta, înţeleg toate echipele adverse, dar ce nu înţeleg este adtitudinea conducerii clubului HCM Baia Mare. Continui să nu o înţeleg. Tot timpul, în momentul în care am avut un rezultat pozitiv, un jucător mai pleca. Nu ştiu până când. Îmi felicit băieţii, au atitudine, se prezintă la meciuri, probabil că răspund cu prea multă demnitate unor atitudini total nesportive care vin din partea clubului”. 

Daniel Bera: Cred că a observat toată lumea că nu mai suntem echipa campioană de anul trecut. Ne pare rău de suporterii din Baia Mare, de cei care ne-au însoţit la Turda, am ajuns la capătul puterilor, şi eu şi colegii mei. Nu înţeleg cum o echipă campioană a ajuns să rămână în 10-11 jucători. Nici măcar nu suntem jucători pe toate posturile. Ce jucăm noi nu se mai poate numi handbal. Ce facem noi? Ne batem joc de handbal şi alţii îşi bat joc de noi. Eu am ajuns la capătul puterilor. Sper că sunt mulţumiţi cei care au vrut să se ajungă aici”.

Petru Pop„Am ajuns la concluzia că cineva îşi doreşte ca noi să cedăm. În Champions League am ieşit cu fruntea sus. Dorinţa noastră a fost să ieşim cu fruntea sus şi din campionat, dar nu se poate rând pe rând să plece jucătorii. Nouă ni se spune când începem pregătirea, că se întorc străinii. Pe de altă parte, conducerea semnează dezlegarea tuturor străinilor, că sunt liberi să plece. Conducerea lucrează spre binele echipei? Totuşi e vorba de bani publici”.

Trist, dar adevărat! În aceste condiţii, va reuşi Minaur să termine sezonul în Liga Naţională? (prosport.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA