AcasăMARAMURESUL ISTORICRISC DE AVALANȘĂ - Zăpadă de trei metri în Munții Rodnei, care...

RISC DE AVALANȘĂ – Zăpadă de trei metri în Munții Rodnei, care poate fi pusă în mișcare din cauza temperaturilor ridicate

DISTRIBUIȚI

Pericol crecut de avalanşe în Munţii Rodnei. Salvamontiştii borşeni atrag atenţia că riscul este de grad III, mediu spre ridicat, iar turiştii neexperimentaţi nu sunt lăsaţi să urce pe munte, anunță voceatransilvaniei.ro.

„Pe fondul încălzirii vremii şi a ploilor din ultima vreme, riscul de avalanşe este de gradul III, mediu spre ridicat, în special în zona crestelor, unde sunt depozite de zăpadă şi cornişe. În aceste zone stratul de zăpadă atinge aproximativ trei metri”, a declarat Daniel Timiş, şeful Serviciului Public Salvamont Borşa.

Pentru a preîntâmpina eventualele evenimente nefaste, salvamontiştii şi-au intensificat raidurile în munţi şi întorc din drum orice turist care se avântă în zonele cu potenţial pericol.

Ultima alunecare de zăpadă din Munţii Rodnei a avut loc pe 3 aprilie 2015 când, doi fraţi, o femeie şi un bărbat au fost prinşi în avalnaşă dar, din fericire, salvamontiştii au intervenit la timp şi cei doi au fost salvaţi. (foto arhiva)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA