AcasăEvenimentSportRISC DE ATENTATE - Euro 2016: ISIS are soldați europeni infiltrați

RISC DE ATENTATE – Euro 2016: ISIS are soldați europeni infiltrați

DISTRIBUIȚI

Sute de germani care au luptat pentru organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) şi s-au întors în Germania sunt sub supraveghere în timpul campionatului european de fotbal Euro 2016, a declarat ministrul german de interne Minister Thomas de Maiziere, potrivit ediţiei de duminică a Bild, relatează DPA.

„Există oficial în jur de 500 de ameninţări pe care le avem în vedere”, a declarat Thomas de Maiziere pentru cel mai popular tabloid german.

Huliganii din rândul suporterilor de fotbal germani au fost şi ei plasaţi sub monitorizare de poliţiile germană şi franceză. Cele două ţări cooperează strâns în această chestiune, susţine ministrul.

„Am început un schimb de informaţii cu Franţa privind huliganii germani care sunt cunoscuţi poliţiei şi care sunt violenţi şi am transmis numele şi datele a circa 2.500 de oameni”, a spus Thomas de Maiziere.

Poliţişti germani familiarizaţi cu huliganii din fotbal cooperează cu colegii lor francezi la controalele de frontieră, a adăugat el.

Forţele de securitate primesc multe ponturi privind 2016, dar nu există indicii concrete că un atac terorist este plănuit în timpul Euro 2016, a mai spus ministrul de interne german.

Sursa: stiripesurse.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA