AcasăNews AlertREZULTATE SONDAJ - Cătălin Cherecheș și Coaliția pentru Baia Mare, învingători detașați...

REZULTATE SONDAJ – Cătălin Cherecheș și Coaliția pentru Baia Mare, învingători detașați ai alegerilor locale din 5 iunie

DISTRIBUIȚI

Cătălin Cherecheș și Coaliția pentru Baia Mare sunt marii favoriți ai alegerilor locale pentru Municipiul Baia Mare, după cum o demonstrează ultimul sondaj de opinie realizat de către alianța electorală. Mai mult decât atât, datele arată faptul că formațiunea va produce o surpriză și la Consiliul Județean Maramureș.

Peste 80% dintre cei cu intenție de vot îi vor aduce lui Cătălin Cherecheș un nou mandat de primar al Municipiului Baia Mare, arată sondajul realizat pentru Alianța Electorală Coaliția pentru Baia Mare. Acesta este urmat la mare distanță de contracandidații Cristian Niculescu Țâgârlaș 6,7%, Iustin Talpoș – 5,1%, sau Florin Tătaru 4,3%, sondajul indicând faptul că băimărenii îi creditează pe toți la un loc cu mai puțin de 20% din intențiile de vot, majoritatea obținând scoruri sub partidele care le sprijină candidaturile.

sondaj1
65% din intențiile de vot pentru Consiliului Local al Municipiului Baia Mare se îndreaptă către Coaliția pentru Baia Mare, în timp ce PNL și PSD primesc fiecare aproximativ 10% din intenția de vot. 6% dintre voturi vor merge către UDMR, în timp ce PMP se situează imediat sub prag la 4,9% din intenția de vot. Restul partidelor înscrise în cursa electorală, precum ALDE, M10, PER, Partidul Maramureșenilor sau PND nu cumulează nici 4% din intenția de vot.

sondaj2
Doar la nivelul Municipiului Baia Mare, sondajul arată că peste 55% din intenția de vot pentru Consiliul Județean Maramureș le aparține candidaților Coaliției pentru Baia Mare. Raportat la nivelul întregului județ, o astfel de pondere asigură minim 12,5% din voturile pentru Consiliul Județean Maramureș, fără a lua în calcul voturile din afara Municipiului Baia Mare, care ar putea crește procentul până la 20%, aducându-le astfel membrilor echipei lui Cherecheș 7 mandate. Procentele pentru celelalte partide se păstrează în mare măsură similar cu cele exprimate pentru Consiliul Local al Municipiului Baia Mare.

sondaj3
Sondajul a fost realizat utilizând metoda interviului direct, pe un eșantion de 3000 de persoane, care reprezintă aproximativ 2,4% din persoanele cu drept de vot, anume 122987 de persoane, având o marjă de eroare de maxim 3%. Sondajul s-a desfășurat pe teritoriul Municipiului Baia Mare și a fost efectuat în perioada 25-30 mai 2016.

„Noi am realizat un sondaj intern doar la nivelul municipiului Baia Mare. Am încercat să vedem care este intenția de vot a băimărenilor. Pentru funcția de primar sondajul intern al Alianței Electorale Coaliția pentru Baia Mare îl dă drept favorit pe Cătălin Cherecheș cu 80,9% din sufragii. Astfel, cred că devine evident faptul că toți ceilalți contracandidați însumează cu toții nici 20% și veți avea surpriza să aflați faptul că contracandidații, în majoritate, nici nu obțin scorul partidelor pentru Consiliul Local. În ceea ce privește votul pentru Consiliul Local și aici mă refer strict la intenția de vot 65% spun că vor vota pentru Coaliția pentru Baia Mare. De asemenea, sondajul intern a analizat și intenția de vot pentru Consiliul Județean. Este adevărat el a fost realizat doar la nivelul municipiului Baia Mare. Strict băimărenii arată că vor să voteze în proporție de 58% cu Coaliția pentru Baia Mare pentru județ. Asta înseamnă că dacă județul în integralitatea sa nu ar vota absolut deloc Coaliția pentru Baia Mare în mod garantat avem cinci consilieri județeni. Cu siguranță însă așteptările noastre este să obținem după toate voturile din județ 7, 8, 9 mandate de consilieri județeni”, a spus Mihaela Pușnava, purtător de cuvânt al Coaliției pentru Baia Mare.

„Rezultatele sondajelor apărute până acum au arătat că echipa noastră, a băimărenilor este o echipă unită și serioasă. O echipă care îl are ca lider pe primarul Cătălin Cherecheș, primarul care a dovedit în patru ani că se poate și a realizat ceea ce nu au reușit alții în 15 ani. Toate aceste proiecte demarate, cu rezultate vizibile în Baia Mare sunt pentru noi, locuitorii municipiului. Îi suntem alături pentru că dorim să continuăm toate proiectele începute și unul dintre cele mai importante este titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru Baia Mare. Acest titlu care trebuie să îl câștigăm pentru că are în vedere atât Baia Mare cât și Maramureșul. Trebuie să recunoaștem că Baia Mare și Maramureșul vor deveni punctele cele mai importante din țară dacă acest obiectiv va fi atins. Pentru aceasta trebuie să fim uniți, trebuie să fim câștigători pe 5 iunie”, a spus Gabriela Hofer.

30 de proiecte pentru următorul mandat și pentru Baia Mare 2021

În cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare, s-a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectelor realizate în mandatul de primar al lui Cătălin Cherecheș, precum și a proiectelor care urmează a fi implementate în următorii patru ani pentru dezvoltarea municipiului Baia Mare. O creștere a cifrei de afaceri la nivelul municipiului Baia Mare, crearea a 6.000 de noi locuri de muncă, investiții în diverse domenii precum și performanța istorică pentru ca Baia Mare să se afle pe lista scurtă a orașelor din România care concurează pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 sunt doar câteva dintre realizările notabile pe care Cătălin Cherecheș le-a făcut în cei patru ani de mandat. Acestea pot continua însă și odată cu realizarea celor 30 de proiecte propuse de Cătălin Cherecheș și echipa pentru Baia Mare ar transforma municipiul într-unul care să exceleze la superlativ în diverse domenii din România.

„Acum patru ani Cătălin Cherecheș a venit în fața băimărenilor cu 15 proiecte pe care le-a propus spre realizare în mandatul 2012-2016. Cu bucurie vă pot spune faptul că toate aceste proiecte au fost realizate într-o mai mare sau mai mică măsură iar proiectele care nu sunt totalmente finalizate sunt în curs de realizare. Sunt proiecte care vizează modernizarea infrastructurii, dezvoltarea culturală, dezvoltarea economică, susținerea la standarde înalte a infrastructurii sociale pentru învățământ și sănătate, realizarea unui sistem performant de ordine publică, întreținerea și modernizarea spațiilor verzi, asigurarea unei salubrități la standarde europene, protejarea mediului, dezvoltarea turismului și bineînțeles, unul dintre proiectele importante, creșterea incluziunii sociale, asigurarea de servicii sociale cele mai performante prin Serviciul Public de Asistență Socială. Unul dintre proiectele propuse de Cătălin Cherecheș acum patru ani se referea la asfaltarea și reabilitarea infrastructurii rutiere și pietonale pe bulevardele majore și în cartiere. Vreau să vă spun că în ultimii patru ani 128 de străzi și bulevarde au beneficiat de astfel de modernizări. Sunt zone în oraș care până la primarul Cătălin Cherecheș nu a beneficiat de primul strat de asfalt, ca să spunem așa. În ceea ce privește ordinea publică, Poliția Locală este considerată de către specialiști ca fiind una dintre cele mai bine dotate servicii de acest gen din regiunea de nord-vest. De asemenea, cifrele arată că sesizările cât și criminalitatea au fost reduse aproape la jumătate în perioada 2015-2016. Dorim să păstrăm și pe viitor imaginea municipiului Baia Mare ca cel mai curat și verde oraș al României. Nu trebuie să uităm de copii. Îmi aduc aminte că acum patru ani de zile Cătălin Cherecheș își propunea să realizeze 50 de noi locuri de joacă iar în această perioadă au fost realizate mai mult de 50 de locuri de joacă pentru copii. În ceea ce privește dezvoltarea economică pot să vă spun că statisticile clare care au fost date prin sondarea Revisal-ului se arată faptul că la începutul acestui mandat pe raza municipiului Baia Mare activau undeva la 55.000 de contracte de muncă active iar în prezent sunt undeva peste 61.000. Calculul nostru a dat o diferență de peste 6.000 de locuri de muncă create în ultimii ani. De asemenea, pot să vă spun că datele de la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Maramureș arată că în 2011 discutam despre o cifră de afaceri a economiei la nivelul municipiului de 1,1 miliarde de euro iar anul 2015 s-a închis la aproape 1,7 miliarde de euro”, a declarat Mihaela Pușnava, reprezentant al Coaliției despre Baia Mare.
Conferința de presă organizată astăzi, 2 iunie, la sediul Coaliției pentru Baia Mare a reprezentat un moment prielnic pentru ca echipa lui Cătălin Cherecheș să arate ce a însemnat perioada campaniei electorală, o perioadă în care a beneficiat de suportul moral al lui Cătălin Cherecheș.
„Coaliția pentru Baia Mare s-a născut din dorința unor entități civice, politice și a unor personalități ale municipiului nostru de a merge împreună cu primarul Cătălin Cherecheș pentru a continua inițiativele pe care le-a avut în acest mandat de patru ani de zile și a performa în continuare în Administrația Publică Locală. Suntem împreună, uniți în acest proiect pentru a da sprijinul lui Cătălin pentru ca proiectele pe care le-am propus băimărenilor să fie puse în practică. Ne-am bazat pe capacitatea lui Cătălin Cherecheș de a conduce acest oraș, pe faptul că realizările lui sunt evidente și noi ne-am pus speranța în el și demersul pe care vrea să îl continue în Baia Mare în calitate de primar. În toată această perioadă de campanie n e-am simțit ca și o familie. Sigur, nu ne-am simțit așa de bine pentru că nu a fost Cătălin alături de noi dar am știut să strângem rândurile. Le mulțumesc colegilor că în această perioadă nu s-au îndoit la o simplă bătaie a vântului. Asta înseamnă că suntem oameni cu caracter, oameni puternic i și știm să trecem și peste anumite greutăți”, a spus Doru Dăncuș, președinte PNȚCD Maramureș, partid care face parte din Coaliția pentru Baia Mare.
„În această campanie am fost oarecum vitregiți de liderul nostru, de cel care ne-a adunat împreună, cel care ne-a ascultat pentru prima dată proiectele și a hotărât să facă această echipă. Această echipă este făcută în baza proiectelor noastre, în baza modului în care noi am arătat că putem și dorim să ajutăm comunitatea băimăreană. Am fost vitregiți de liderul nostru în campanie dar am avut plăcuta surpriză să-i avem alături pe băimăreni. Am avut cea mai mare echipă de campanie – băimărenii”, a mai adăugat Radu Ardelean, președinte PNȚCD Baia Mare și purtător de cuvânt al Coaliției pentru Baia Mare.
În premieră națională, Coaliția pentru Baia Mare a propus pe liste o persoană cu dizabilitate pentru un post de consilier local
„Din naștere sunt o persoană cu dizabilitate fizică ceea ce nu l-a împiedicat pe domnul primar Cătălin Cherecheș să mă propună pe lista lui de consilieri locali. Am acceptat propunerea pentru ca viața persoanelor cu dizabilitate să fie de acum încolo și mai bună. Eu cu acest gând particip la alegerile locale. Vreau să „lupt” pentru drepturile mai bune a persoanelor cu dizabilități. Arătați-mi un partid politic înafară de Coaliția pentru Baia Mare care a propus pe lista lui o persoană cu dizabilitate fizică. Ei cred că noi nu avem minte, dar greșesc foarte mult. Noi avem minte mult mai ascuțită. Undeva dizabilitatea este recompensată. Eu vă aștept duminică la vot și să votați poziția a 3-a pentru Primărie, Consiliul Local și Consiliul Județean”, a spus Iudith Suman, candidat al Coaliției pentru Baia Mare pentru un post de consilier local.

„Am intrat în Coaliția pentru Baia Mare pentru a sprijini și a ajuta și mai mult comunitatea noastră. Avem foarte multe idei și proiecte care numai împreună cu Coaliția pentru Baia Mare le putem realiza. Iar pentru asta vă rog să ieșiți la vot și să votați Coaliția pentru Baia Mare și Cătălin Cherecheș”, a spus Clara Sinn, președintele Forumului Democrat German din România, filiala Maramureș.
Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA