AcasăActualitateREZULTATE EXIT POLL-URI - Cine a câștigat, cine a pierdut: rezultate parțiale...

REZULTATE EXIT POLL-URI – Cine a câștigat, cine a pierdut: rezultate parțiale Exit Poll -uri CURS și AVANGARDE, respectiv IRES

DISTRIBUIȚI

Partidul Social Democrat a obținut, la Senat, 45,2% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, PNL – 21,8%, iar USR – 8,9%, potrivit sondajului realizat la ieșirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL, la comanda PSNews și Antena 3.

Pe locurile următoare, la Senat, s-au situat: ALDE cu 6,5% din voturi, PMP — 6% și UDMR — 6%, în timp ce PRU a obținut 2,5%, iar Alianța România Noastră — 1,10%.  La Camera Deputaților estimările arată că PSD a obținut 45,5%, PNL — 21,7%, iar USR — 8,5%.  De asemenea, ALDE, PMP și UDMR sunt cotate, pentru Camera Deputaților, cu un scor de 6%, PRU — 2,5% și ANR — 1,10%.  Datele prezentate la Antena 3 sunt valabile până la ora 19,00 conform celor anunțate de postul de televiziune, relatează Agerpres.

Potrivit IRES, PMP nu a trecut pragul electoral

PSD a obținut la Camera Deputaților 45,8% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică și 45,9% la Senat, în timp ce PNL a obținut la Camera Deputaților 20,8%, iar la Senat 20,7%, potrivit sondajului realizat la ieșirea de la urne de Institutul Român Pentru Evaluare și Strategie – IRES, la comanda Digi 24.

Pe locul al treilea se situează USR care a obținut 9,2% la Camera Deputaților și 9,3% la Senat. ALDE are, conform IRES, 6,3% la Camera Deputaților și 6,4% la Senat, în timp ce UDMR ar fi obținut 6,7% la Camera Deputaților și 6,8% la Senat.

Potrivit IRES, PMP nu a trecut pragul electoral, obținând 4,6% la Camera Deputaților și 4,7% la Senat. Datele sunt valabile până la ora 20,00, iar marja de eroare este de plus/minus 1,6%.

ActualMM

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA