AcasăNews AlertREZULTATE BAC 2016 - Notele finale după contestaţii, afişate pe edu.ro

REZULTATE BAC 2016 – Notele finale după contestaţii, afişate pe edu.ro

DISTRIBUIȚI

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Aproape 45.000 de elevi au depus contestaţii, după afişarea rezultatelor de la Bac, cele mai multe vizând proba la proba scrisă de Limba şi literatura română. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă, 16 iulie.

Spre deosebire de anul trecut, numărul de contestații este mai mic (50.491). Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Română, acolo unde elevii au avut, la subiectul al III-a, romanul interbelic. Mulţi au luat în calcul, la acest punct, romanul Moromeţii, care a fost publicat după Al Doilea Război Mondial. Nemulţumiţi de faptul că au greşit şi că vor primi 0 puncte la subiectul 3, mai mulţi elevi au făcut petiţii pe internet, cerând ca romanul Moromeţii să fie încadrat la… interbelic.

„Din totalul celor 44.399 de contestaţii, cele mai multe vizează lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română: 18.466. La proba obligatorie a profilului au fost înregistrate 13.430 de contestaţii, iar la proba la alegere a profilulului şi specializării, 12.032 de contestaţii. Pentru proba scrisă la Limba şi literatura maternă au fost depuse 471 de contestaţii. În medie, au fost contestate 11% din totalul lucrărilor elaborate la aceste probe”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației. Înainte de depunerea contestaţiilor, 66,7% dintre elevii care au dat Bacalaureanul în sesiunea iunie-iulie 2016 au promovat.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (5.279) şi în judeţele Iaşi (2.123) şi Argeş (1.732), iar cele mai puţine, în judeţele Covasna (334), Tulcea (343) şi Ilfov (377).

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 16 iulie, pe edu.ro şi la avizierele liceelor unde s-au depus contestaţii.
REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.RO: Promovabilitatea este în creștere în ultimii ani

Rata de promovabilitate din ultimii 5 ani pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat arată că dacă în anul 2011 au promovat examenul maturității 45,72% dintre candidați, anul trecut, în 2015, procentul a crescut semnificativ, până la 67,9%.

ADMITERE FACULTATE 2016. Cele mai multe universități din România vor începe înscrierile la facultate începând de luni, 18 iulie, iar ca o noutate, la Iași, absolvenții de liceu pot să se înscrie și online. Potrivit specialiștilor, absolvenții facultăților ar trebui să se întrepte anul acesta către facultăți cu profil de inginerie software sau de limbi străine deoarece au șanse maxime să îşi găsească rapid un loc de muncă bine plătit, imediat după terminarea studiilor.

 

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA