spot_img
Acasăsinucidere maramuresREVOLUȚIONAR – Se testează un vaccin împotriva demenței senile

REVOLUȚIONAR – Se testează un vaccin împotriva demenței senile

DISTRIBUIȚI

REVOLUȚIONAR În acest moment, sunt în desfăşurare mai multe studii clinice de al căror rezultat depinde apariţia pe piaţă a produsului medical. Dacă vaccinul va funcţiona s-ar putea preveni până la 7,5 milioane de noi cazuri pe an.
Demenţa senilă este un sindrom care afectează persoanele în vârstă, memoria, capacitatea de gândire şi de îndeplinire a sarcinilor cotidiene. Cercetătorii de la Universitatea Flinders din Adelaide, Australia, în colaborare cu o echipă de cercetare de la Institutul de Medicină Moleculară şi de la Universitatea din California consideră că au găsit un vaccine care previne această demenţă senilă, înainte ca aceasta să dea semne de manifestare, potrivit Agerpres.

Acest vaccin ar anihila acţiunea unor proteine neregulate implicate în declanşarea maladiei. Profesorul de medicină Nikolai Petrovsky, de la Universitatea Flinders, a declarat că în cazul în care descoperirea trece de testele pe oameni, ar putea fi disponibilă pentru utilizarea pe scară largă în termen de maximum cinci ani. Vaccinul a fost creat de către Australieni, și se află în prezent în perioada de testare.

„Dacă avem succes în studiile clinice, în trei până la cinci ani, am putea fi pe drumul spre unul dintre cele mai importante progrese din istoria medicală recentă”, a conchis profesorul Petrovsky.
Sursă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA