spot_img
AcasăActualitateSocialREVOLUȚIE ÎN SISTEM – Cardurile de sănătate sunt operaționale de la 1...

REVOLUȚIE ÎN SISTEM – Cardurile de sănătate sunt operaționale de la 1 februarie

DISTRIBUIȚI

Cardurile nationale de sanatate urmeaza sa devina operationale, la 1 februarie, cu toate ca inca nu s-a incheiat distributia acestora. Potrivit unei ordonante de guvern aprobata in sedinta de miercuri, timp de trei luni vor putea fi folosite in paralel cu sistemul actual, urmand ca aceia care nu au cardurile sa le primeasca nu doar prin posta, ci si prin intermediul medicilor de familie.

„Potrivit actului normativ, cardurile nationale de asigurari sociale de sanatate, care se distribuie prin serviciile postale, vor putea fi distribuite si prin intermediul altor mijloace (de exemplu, medicii de familie)”, transmite Guvernul.
Anterior, Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina, mentionase ca este neacceptabila distribuirea cardurilor de catre medicii de familie, astfel putandu-se crea un precedent pentru activitati birocratice ale acestora. Se pare ca intre timp a revenit la ganduri mai bune, iar medicii de familie vor distribui cardurile care nu au ajuns încă la cetateni din diferite motive.

De la 1 februarie, cardurile de sanatate vor putea fi folosite de posesori atat la medicul de familie, cat si in spitale si la farmacii. De asemenea, cardul poate fi folosit si de furnizorii de servicii medicale, medicamente sau dispozitive medicale.
Miercuri, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a declarat ca institutia nu va incheia contracte cu spitalele care nu au cititoare de carduri de sanatate, a anuntat miercuri presedintele institutiei.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA