spot_img
Acasăsinucidere maramuresREVOLTĂTOR - Tată şi fiu, condamnaţi în Anglia pentru sclavie sexuală

REVOLTĂTOR – Tată şi fiu, condamnaţi în Anglia pentru sclavie sexuală

DISTRIBUIȚI

REVOLTĂTOR. Un român în vârstă de 47 de ani și fiul său de 25 de ani au fost condamnați la 20 de luni și respectiv trei ani de închisoare pentru că au ținut ca sclavă personală o poloneză însărcinată, obligată să muncească câte 12 ore pe zi sub amenințarea că în caz contrar va fi dusă la un bordel, relatează marți Daily Mail pe site-ul său.

Ioan Berlan, de 47 de ani, și Reni Parczewski, de 25 de ani, au ademenit-o pe femeie în locuința lor din Tottenham cu promisiunea că îi vor furniza un serviciu și un loc de cazare.

Dar victima a fost ținută în condiții deplorabile și obligată să muncească de la 09.00 la 21.00 în fiecare zi. Potrivit publicației, ea a fost amenințată cu „consecințe grave” dacă nu menține locuința „fără pată”.

La o zi după ce femeia a pierdut sarcina ea a fost nevoită să se întoarcă la muncă, bărbații spunându-i că este „inutilă”, întrucât sperau să primească alocație pentru creșterea copilului.

Victima poloneză a fost ținută în locuința celor doi între luna decembrie a anului trecut și până în februarie acest an, informează tribunalul.

„Era o femeie vulnerabilă, care nu se simțea foarte bine. Ei știau despre problemele ei medicale, pentru că au dus-o la spital, dar a doua zi a trebuit să se întoarcă iar la atribuțiile ei de menajeră. A fost forțată să lucreze în casă ca servitoare. I s-a spus că dacă nu curăța bine casa vor exista consecințe, consecințe grave”, a spus procurorul Andrew Frymann.

Procurorul a dat citire unei declarații a victimei, în care ea se plânge că a fost tratată ca o „jucărie” și numită „târfă”.

„Nu puteam să plec nicăieri, eram servitoarea lor. Am ajuns la concluzia că trebuie să fug sau urma să fiu o servitoare pentru restul vieții mele”, a menționat femeia în declarația pentru instanță.

„Mi se pare că este o poveste ca Cenușăreasa, deși este mai degrabă o caracterizare simplistă”, a spus judecătorul de caz, Peter Testar.

Berlan și Parczewski au recunoscut în instanță că au redus-o pe tânăra poloneză la stadiul de sclavie.

„Victima de 19 ani a venit în această țară căutând de muncă și o viață mai bună decât avea în Polonia. Ei i-au promis o plată de 40 de lire pe zi și faptul că poate locui cu Berlan și soția sa fără a plăti chirie”, a spus procurorul de caz, precizând că ea nu a primit niciodată acești bani.

El a explicat că cei doi i-au găsit tinerei o slujbă la o spălătorie din Edmonton, unde primea 35 de lire pe zi, dar a fost forțată în cele din urmă să renunțe la job după ce și-a pierdut sarcina.

Tânăra poloneză a declarat poliției că Parczewski a amenințat-o că o va duce la Birmingham ca să lucreze ca prostituată într-un bordel, fapt care explică sporul de pedeapsă pe care a primit-o tânărul.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA